Fosta avocată a lui Donald Trump, Sidney Powell, pledează vinovată în cazul electoral din Georgia

0
Publicat:

Fosta avocată a lui Donald Trump, Sidney Powell, a pledat vinovată pentru șase acuzații în cazul ingerinței în alegerile din Georgia.

Donald Trump și Sidney Powell FOTO Twitter
Donald Trump și Sidney Powell FOTO Twitter

Avocata, care a fost acuzată alături de fostul președinte, a ajuns la o înțelegere cu procurorii și va depune acum mărturie la procesele viitoare. În dosar sunt 19 inculpați, dintre care cei mai mulți au pledat nevinovați, notează BBC News.

Powell este acuzată de asociere în vederea comiterii de infracțiuni electorale. Acordul ei de a depune mărturie este un câștig uriaș pentru procurori în acest dosar. Femeia a fost implicată direct în lupta lui Trump de a frauda alegerile prezidențiale din 2020.

Acordul a presupus, de asemenea, să înregistreze o ofertă, o relatare verbală a activităților sale, să plătească o amendă și să scrie o scrisoare prin care să își prezinte scuzele, cetățenilor din Georgia.

Sidney Powell și-a declarat vinovăția într-o sală de judecată din centrul orașului Atlanta, joi, cu o zi înainte ca procesul ei să înceapă.

Fostul procuror federal, Neama Rahmani, a declarat pentru BBC că nu este surprinzător faptul că ea a ales să încheie o înțelegere.

„Dacă ești un inculpat care nu a petrecut niciodată o noapte în închisoare și nu ți se oferă timp, o faci”, a spus Rahmani.

El a adăugat că ea poate acționa ca un „domino”, iar alți inculpați să îi urmeze exemplul.

Procurorii au acuzat-o pe avocată că face parte dintr-un grup de oficiali și susținători ai lui Donald Trump, care au încălcat sistemul electoral din zona rurală Coffee County, Georgia, în ianuarie 2021. Ei încercau să convingă alți oficiali, precum și alegătorii. că alegerile au fost cumva manipulate împotriva fostului președinte.

Sidney Powell a fost acuzată că a angajat o echipă de criminalistică și a trimis-o în Coffee County pentru a accesa ilegal computerele guvernamentale pentru a se uita la datele alegătorilor.

Procurorii au spus că ea a conspirat să modifice aparatele de vot, buletinele de vot electronice și datele alegătorilor, să ia buletine de vot dintr-un sediu de votare și să oprească o lucrătoare electorală din a-și face treaba.

Pe de altă parte, Trump a pledat nevinovat în cazul Georgia. În total, fostul președinte se confruntă cu 13 capete de acuzare – inclusiv extorcare – pentru că a făcut presiuni asupra oficialilor de stat să inverseze rezultatele alegerilor prezidențiale.

El a negat, în mod repetat, orice faptă greșită și a descris cazul ca fiind motivat politic. Powell a fost unul dintre cei mai vizibili și mai vocali susținători ai afirmațiilor sale false despre alegerile din 2020.

Avocata, condamnată la 5 ani de închisoare

Acum, ea este a doua inculpată care a pledat vinovată. Serviciul de cauțiune Scott Hall a încheiat un acord de pledoarie cu procurorii, la sfârșitul lunii septembrie.

Ca parte a înțelegerii, ea a fost condamnată la cinci ani de încercare. De asemenea, i se cere să depună mărturie împotriva altor persoane implicate, în procesele viitoare.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite