FBI a ucis un bărbat care avea legături cu Tamerlan Ţarnaev, suspectul mort în cazul atentatului din Boston

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţi FBI au împuşcat mortal în noaptea de marţi spre miercuri un bărbat despre care se crede că avea legături cu Tamerlan Ţarnaev, suspect în cazul atentatelor cu bombă din Boston, care au avut loc în luna aprilie. FBI avea sub supraveghere bărbatul ucis în oraşul american Orlando de mai multe zile.

Oficialii Biroului Federal de Investigaţii au transmis că unul dintre agenţii din Orlando a împuşcat un suspect „în timpul misiunii”. Ulterior, bărbatul împuşcat a murit, potrivit canalului de ştiri CNN.

Potrivit NBC, suspectul - Ibragim Todaşev, în vârstă de 27 de ani, de origine cecenă- a fost interogat câteva ore de FBI pentru legăturile pe care le avea cu Tamerlan Ţarnaev, unul dintre presupuşii autori ai atentetelor comise pe 15 aprilie la maratonul din Boston.

Se pare că, în timpul interogatoriului, suspectul ar fi început să îl atace pe agentul FBI, astfel că acesta l-a împuşcat mortal. Conform unor surse citate de ABC News, agentul FBI le-a spus superiorilor că viaţa îi era ameninţată de suspect. Biroul Federal de Investigaţii a confirmat incidentul, fără a oferi detalii.

Khasuen Taramov, un prieten al bărbatului ucis noaptea trecută, şi care  l-a identificat pe suspect ca fiind Ibraghim Todaşev, a declarat la un canal de televiziune american că Todaşev l-a cunoscut pe Tamerlan în urmă cu doi ani, atunci când locuia în Boston. Taramov şi Todaşev au început să fie supravegheaţi de FBI la scurt timp după atentatul de la maratonul din Boston, care s-a soldat cu trei morţi şi peste 260 de răniţi.

„Todaşev nu era un prieten foarte apropiat cu Ţarnaev, ci doar îl cunoştea. Nu avea nici o idee despre planurile lor, despre bombe”, a declarat Tamarovi.

Tamerlan Ţarnaev, în vârstă de 26 de ani, a murit în schimbul de focuri cu poliţia din Boston care îl urmărea după atentatele din 15 aprilie, soldate cu trei morţi şi 270 de răniţi. Fratele lui, Djokar Ţarnaev, în vârstă de 19 ani, este în detenţie fiind acuzat de participarea la comiterea atentatelor.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite