FBI a făcut percheziţii la casa lui Donald Trump din Florida. Fostul preşedinte american spune că agenţii i-au spart seiful

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Donald Trump a confirmat că agenţii FBI i-au percheziţionat, luni, proprietatea din Mar-a-Largo, Florida, şi i-au spart seiful. Cel mai probabil motivul este legat de o anchetă a Departamentului de Justiţie al SUA privind eliminarea de către Trump a dosarelor prezidenţiale oficiale în staţiunea din Florida.

Fostul preşedinte american a refuzat să precizeze motivul pentru care agenţii FBI au făcut percheziţii la locuinţa sa din Florida, relatează news.ro.

Departamentul de Justiţie a refuzat să comenteze acţiunea despre care Trump a relatat într-o declaraţie că a implicat un grup mare de agenţi FBI. De asemenea, cartierul general al FBI din Washington a refuzat să comenteze. Este o percheziţie fără precedent asupra locuinţei unui fost preşedinte care ar marca o escaladare semnificativă în ancheta înregistrărilor, una din numeroasele anchete cu care se confruntă Trump din perioada în care a fost preşedintele SUA.

Jurnaliştii de la The New York Times relatează că agenţii şi-ar fi concentrat căutările pe cutii cu documente pe care Trump le-a adus de la Casa Albă, la clubul din Florida, conform declaraţiilor unor persoane anonime care sunt familiare cu ancheta.

„După ce am lucrat şi cooperat cu agenţiile guvernamentale relevante, această operaţiune neanunţată asupra casei mele nu a fost necesară sau adecvată”, a spus Trump, adăugând: „Chiar au intrat în seiful meu!”.  

În momentul operaţiunii, Trump nu se afla pe proprietatea din Florida, potrivit CNN. Fostul preşedinte american se afla la New York, în clădirea Trump Tower. 

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite