FBI a efectuat o percheziţie la locuinţa magnatului rus Oleg Deripaska din Washington

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oleg Deripaska (dreapta) într-o întâlnire cu Vladimir Putin FOTO Arhivă
Oleg Deripaska (dreapta) într-o întâlnire cu Vladimir Putin FOTO Arhivă

FBI a efectuat marţi o „acţiune a forţelor de aplicare a legii” la locuinţa din Washington a magnatului rus Oleg Deripaska, aflat pe lista de persoane sancţionate, a relatat marţi NBC News, citând un purtător de cuvânt al agenţiei, transmite Reuters.

Un reprezentant al FBI a declarat pentru Reuters că desfăşoară activităţi de aplicare a legii autorizate de instanţă la o reşedinţă de pe strada 30th din Washington, dar nu a confirmat dacă este vorba despre casa lui Deripaska.

Un articol din 2017 al Washington Post a legat o proprietate aflată pe acea stradă de miliardarul rus. O înregistrare video publicată de Reuters a arătat un agent FBI pe aleea casei, care a fost înconjurată cu bandă.

Deripaska, în vârstă de 53 de ani, este supus sancţiunilor SUA din 2018. Washingtonul l-a inscris pe lista neagră împreună cu alţi câţiva ruşi influenţi din cauza legăturilor lor cu preşedintele rus Vladimir Putin, în urma presupususului amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA.

Magnatul deţine o parte din grupul Rusal prin participarea sa la compania-mamă a producătorului gigant  de aluminiu En + Group S).

Washingtonul a renunţat anterior la sancţiunile împotriva ambelor companii, dar le-a menţinut pe cele impuse lui Deripaska.

Acţiunile cotate la Moscova ale Rusal şi-au extins pierderile în urma acestei informaţii, scăzând cu 6%. Reprezentantul lui Deripaska la Moscova nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii. Doi avocaţi din SUA care au lucrat pentru acesta nu au putut fi contactaţi imediat pentru comentarii.

Deripaska a a solicitat în justiţie ridicarea sancţiunilor SUA, dar cazul său a fost respins în iunie.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite