Experiență aiuritoare a unui oficial american în China. Secretarul Trezoriei SUA a fost servit cu o mâncare care conținea ciuperci halucinogene

0
Publicat:

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a mâncat o „ciupercă magică” într-o călătorie recentă la Beijing, dar din fericire efectele secundare nu au fost prea puternice.

Janet Yellen, secretarul Trezoreriei SUA FOTO arhivă Adevărul
Janet Yellen, secretarul Trezoreriei SUA FOTO arhivă Adevărul

Erin Burnett de la CNN a vorbit cu oficialul american luni, întrebând-o despre „experiența cu ciuperci” care a declanșat o frenezie pe rețelele de socializare și a stimulat dramatic afacerile pentru un lanț de restaurante din Yunnan, unde Yellen a mâncat jian shou qing, o specialitate locală.

A fost o mâncare delicioasă cu ciuperci. Nu știam că aceste ciuperci au proprietăți halucinogene. Am aflat asta mai târziu”, a spus Yellen despre cina de grup, precizând apoi că nu a organizat masa amintită și nici nu a făcut comanda de mâncare ce a inclus și ciupercile halucinogene.

Oficialul amintit a menționat că nu a avut viziuni în urma experienței, a glumit prezentatorul „Erin Burnett OutFront”. Yellen a spus apoi că „a citit că, dacă ciupercile sunt gătite corect, ceea ce sunt sigur că au fost la acest restaurant foarte bun, nu au niciun efect halucinogen.”

„Ne-am bucurat cu toții de ciuperci, de restaurant și niciunul dintre noi nu a simțit vreun efect secundar de la consumarea lor”, a spus Yellen, potrivit cnn.com.

Călătoria lui Yellen din iulie la lanțul de restaurante din Yunnan, numit Yi Zuo Yi Wang (n.r. în traducere „În și afară”), a atras atenția pentru o ciupercă foarte căutată, apreciată pentru proprietățile sale unice. Lanțul de restaurante este specializat în mâncare Yunnan, o bucătărie regională populară din partea de sud-vest a Chinei, care se învecinează cu Vietnam, Laos și Myanmar.

Jian shou qing, care se traduce prin „vezi mâna albastră”, și-a atras numele de la una dintre caracteristicile sale definitorii - suprafața interioară a ciupercii, care se învinețește și devine albastră atunci când se aplică presiune asupra ei, inclusiv în timpul procesului de tăiere. Ciupercile în cauză pot provoca halucinații.

Pe lângă ciuperci, un blogger local de mâncare a spus că a văzut grupul lui Yellen mâncând alte preparate locale, pește la grătar cu ierburi, verdeață sălbatică Yunnan murată cu felii de cartofi și tăiței de orez rece.

Hashtag-ul „Prima masă a secretarului Trezoreriei SUA Yellen la Beijing este Yunannese” a devenit un subiect extrem de căutat pe rețelele de socializare, cu postări conexe care au strâns șase milioane de vizualizări.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite