Donald Trump vrea să închidă internetul pentru a scăpa SUA de terorişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump FOTO AFP
Donald Trump FOTO AFP

Favoritul pentru nominalizarea Partidului Republican la candidatura pentru preşedinţia Statelor Unite, Donald Trump, are o soluţie inedită pentru a scăpa Statele Unite de terorişti: oprirea internetului în anumite zone.

Într-un discurs ţinut în faţa simpatizanţilor din Carolina de Sud, Trump a vorbit despre felul în care ISIS foloseşte internetul şi reţelele sociale pentru a recruta noi membri, relatează CNN. 

„Pierdem mulţi oameni din cauza internetului. Trebuie să facem ceva. Trebuie să îl vedem pe Bill Gates şi pe alţi oameni care înţeleg cu adevărat ce se întâmplă. Trebuie să vorbim cu ei, poate în anumite zone trebuie să închidem internetul într-un fel. Unii vor spune, <<oh, libertatea de expresie...>>. Aceştia sunt oameni naivi. Avem mulţi oameni naivi. Trebuie, poate, să facem ceva cu internetul. Pentru că ei recrutează cu miile. Pleacă din ţara noastră, şi când se întorc, îi primim înapoi”, a spus Trump, într-un discurs primit cu aplauze.

Declaraţia este ultima dintr-un şir lung de remarci care au stârnit controverse.

Luni, candidatul republican cerea, într-un comunicat, oprirea totală şi completă a intrării musulmanilor în Statele Unite. Mesajul a fost repetat, câteva ore mai târziu, în discursul din faţa susţinătorilor din Carolina de Sud.

Declaraţia lui Trump despre oprirea intrării musulmanilor în SUA a stârnit reacţii negative atât dinspre Casa Albă, dar şi în rândul colegilor săi republicani.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite