Donald Trump susţine în continuare că e câştigătorul alegerilor din SUA. „Am câştigat cu o majoritate covârşitoare!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump nu se dă bătut  FOTO: EPA-EFE
Donald Trump nu se dă bătut  FOTO: EPA-EFE

Donald Trump, preşedintele american în exerciţiu, nu acceptă nici acum rezultatele obţinute în urma alegerilor prezidenţiale de pe 3 noiembrie, câştigate de Joe Biden. Cu două zile înainte de reuniunea electorilor care vor desemna viitorul preşedinte al Statelor Unite, Trump susţine pe Twitter că el este de fapt învingătorul.

„Am câştigat alegerile cu o majoritate covârşitoare, dar vorbesc doar de voturile legale, nu de alegătorii falşi şi de fraudele care au plutit miraculos pretutindeni! Ce ruşine!“, a scris Donald Trump pe Twitter, pe 12 decembrie, în condiţiile în care, după numărarea voturilor, democratul Joe Biden.a ieşit pe primul loc. 

Trump a publicat mesajul pe reţeaua de socializare după ce Curtea Supremă a Statelor Unite a respins încercarea lui de a răsturna, în patru state-cheie, rezultatele alegerilor prezidenţiale din noiembrie, potrivit Digi24.

Autorităţile statului Texas au încercat să invalideze rezultatele din Michigan, Georgia, Pennsylvania şi Wisconsin, unde a câştigat alegerile preşedintele ales Joe Biden. Fără succes, însă, căci Curtea Supremă a arătat că Texas nu avea calitatea legală să intervină în organizarea alegerilor în alte state.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite