Donald Trump, la primul eveniment cu public după spitalizare. Luni va participa la un miting în Florida

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele SUA, Donald Trump
Preşedintele SUA, Donald Trump

Preşedintele american, Donald Trump, va ţine sâmbătă la Casa Albă primul său eveniment cu public după testul pozitiv la COVID-19 săptămâna trecută, a afirmat vineri un oficial cu rang înalt, scrie AFP. Luni, preşedintele candidat va ţine în Florida primul său miting electoral .

Această sursă a confirmat, sub protecţia anonimatului, o informaţia apărută în media americane, care au raportat că preşedintele Statelor Unite se va exprima pe teme de securitate în cursul unei adunări în exterior.

Donald Trump va vorbi de la balconul Casei Albe pentru a respecta regulile de distanţare fizică. A

Luni, preşedintele Donald Trump va ţine în Florida primul său miting electoral după ce săptămâna trecută a fost testat pozitiv la COVID-19, a anunţat vineri echipa sa de campanie, notează AFP.

Mitingul, care va avea loc în oraşul Sanford, se va ţine la 12 zile după anunţul testului său pozitiv.

Preşedintele american şi-a exprimat în repetate rânduri în convalescenţă nerăbdarea de a pleca din nou în campanie pentru alegerile de la 3 noiembrie, iar medicul său personal a declarat că el îşi va putea relua activităţile publice „fără riscuri” chiar de sâmbătă.

Liderul senatorilor republicani nu se mai duce la Casa Albă pentru că nu se respectă regulile anti-Covid

Liderul republicanilor din Senatul american, Mitch McConnell a dezvăluit, joi, că nu a mai fost la Casa Albă din luna august, motivând decizia de a nu mai păşi acolo prin faptul că regulile de limitare a răspândirii coronavirusului nu sunt şi nu au fost respectate, „iar acum se plăteşte preţul pentru acest lucru”, făcând aluzie la îmbolnăvirea lui Trump, relatează BBC.

McConnell, în vârstă de 78 de ani, şeful senatorilor republicani şi principalul artizan al strategiei politice a acestora spune că vorbeşte frecvent la telefon cu preşedintele Trump însă nu a mai trecut pe la Casa Albă din data e 6 august. Comentariile sale vin în contextul în care Casa Albă a devenit un focar de infecţie cu coronavirus.

Senatorul american, care a supravieţuit îmbolnăvirii cu poliomielită, a contrastat felul în care se respectă regulile în Senat faţă de Casa Albă. În camera superioară a Congresului, legislatorii poartă măşti şi se distanţează fizic, spre deosebire de Casa Albă.

De la diagnosticarea lui Donald Trump cu Covid-19, peste 30 de persoane din administraţie şi din anturajul său s-au îmbolnăvit, inclusiv purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă şi consilierul Stephen Miller.

Alţi doi senatori republicani, Mike Lee şi Thom Tillis au fost testaţi pozitiv după ce au participat la un eveniment la Casa Albă, dar este încă neclar dacă de acolo au luat virusul.

Întrebat de reporteri în legătură cu acest subiect McConnell a declarat că „abordarea lor despre felul în care trebuie gestionată această problemă este diferită de a mea”. El a notat, de asemenea, „că nu i s-a părut că îi interesează să se protejeze de această boală într-un fel în care se întâmplă deja în Senat”.

„Acum vedem că plătesc pentru asta. Purtarea măştii şi distanţarea sunt singurele feluri pe care le ştim pentru a limita răspândirea, cel puţin până vom avea un vaccin”, a mai spus McConnell. El este de părere că motivul pentru care Senatul american îşi desfăşoară activitatea normal este respectarea precauţiilor şi regulilor.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite