Donald Trump denunţă Bitcoin drept „o înşelătorie care subminează dolarul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump / FOTO Getty Images
Donald Trump / FOTO Getty Images

Donald Trump, fostul preşedinte american, a declarat pentru Fox Business că criptomoneda Bitcoin este „o înşelătorie” care afectează valoarea dolarului american.

„Bitcoin, pare pur şi simplu o înşelătorie. Nu-mi place pentru că e o altă monedă în competiţie cu dolarul”, a spus Trump, care a adăugat că dolarul ar trebui să fie „moneda lumii”.

Comentariile fostului preşedinte american vin în contextul în care preţul Bitcoin a scăzut semnificativ în ultima perioadă, iar statul El Salvador a anunţat că plănuieşte să legalizeze Bitcoin ca mijloc legal de plată.

Nu e pentru prima dată când Trump îşi exprimă părerile negative despre Bitcoin. Preţul criptomonedei a scăzut cu aproximativ 10,000 de dolari în 2019 când Trump, pe atunci preşedinte, a declarat că nu este „un fan al Bitcoin-ului şi al altor criptomonede”.

John Bolton, fostul consilier pe probleme de securitate naţională al lui Trump, a spus luni că fostul preşedinte a discutat de mai multe ori cu secretarul Trezoreriei din administraţia sa, Steve Mnuchin, despre scoaterea în afara legii a criptomonedelor.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite