Doi aleşi americani vor să-i limiteze lui Trump accesul la butonul nuclear

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preocupaţi de declaraţiile alarmante făcute de Donald Trump înainte de instalarea sa la Casa Albă, doi aleşi americani au depus un proiect de lege privind limitarea puterilor sale în privinţa utilizării armei nucleare.

Doi membri ai Partidului Democrat, senatorul Ed Markey şi deputatul Ted Lieu, au depus marţi în Congresul american un proiect de lege care restrânge posibilitatea recurgerii la arme nucleare contra altor ţări, declarându-se preocupaţi de puterile lui Trump de a declanşa un război nuclear în orice moment.

„Această lege va interzice preşedintelui să ordone un atac nuclear preventiv în lipsa unei declaraţii de război a Congresului. Problema atacului preventiv a devenit critică, având în vedere faptul că preşedintele Donald Trump are dreptul de a începe un război nuclear în orice moment“, atrag atenţia cei doi aleşi într-o declaraţie comună.

„În ipoteza unei crize cu o altă ţară care dispune de un arsenal nuclear, această politică agravează riscul unei escaladări nucleare necontrolate“, a apreciat Ed Markey.

Congresul trebui să asigure stabilitatea globală minimizând utilizarea preventivă a armelor nucleare, a pledat la rândul său Ted Lieu.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite