Djohar Ţarnaev, suspectul în atentatul de la Boston, a fost transferat la un spital penitenciar din Massachusetts

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suspectul în atentatul de la Boston, Djohar Ţarnaev, a fost transferat vineri la un spital penitenciar din statul Massachusetts, informează NBC News, citând surse oficiale.

De vinerea trecută, de când a fost capturat în timp ce se ascundea într-o barcă din spatele unei case din Boston, Ţarnaev a fost internat într-un spital din oraş, având multiple răni. Deşi nu putea vorbi din cauza unei răni la gât, Ţarnaev a răspuns în scris întrebărilor anchetatorilor.

„Şerifii Federali confirmă că Djohar Ţarnaev a fost transferat de la spitalul Beth Israel Deaconess şi se află acum în custodia spitalului penitenciar Devens din Fort Devens, statul Massachusetts”, a declarat Drew Wade, purtătorul de cuvânt al Şerifilor Federali.

FMC Devens este un penitenciar în care sunt internaţi deţinuţii care au nevoie de îngrijire specializată sau pe termen lung. Penitenciarul se află la 60 de kilometri de vest de Boston.

După încarcerarea lui Ţarnaev, urmează să fie demarate procedurile pentru aducerea acestuia în faţa unui tribunal. Acuzat de folosirea unei arme de distrugere în masă, tânărul de 19 ani ar putea primi pedeapsa capitală, însă o decizie în acest sens va fi luată de procurorul general al SUA, Eric Holder.

infografie tarnaev condamnare

Ştire în curs de actualizare

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite