Dezvăluiri din viaţa personală a lui Donald Trump. Cum se poartă magnatul cu femeile în particular

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalişti de la New York Times au intervievat zeci de femei care au lucrat cu Donald Trump de-a lungul anilor, care au avut relaţii cu el sau care l-au cunoscut, iar mărturiile acestora aruncă o lumină nouă asupra felului în care candidatul republican la preşedinţia SUA tratează femeile.

Femeile intervievate de NYT îl acuză pe Trump de avansuri romantice nedorite, comportament neprofesionist la locul de muncă şi comentarii nepotrivite legate de aspectul lor fizic.

Rowanne Brewer Lane, o fostă parteneră a lui Trump, a povestit cum miliardarul i-a cerut să îşi dea hainele jos şi să îşi pună un costum de baie la doar câteva minute după ce s-au cunoscut.

„Donald avea o petrecere la piscina din Mar-a-Lago. Erau aproximativ 50 de modele şi 30 de bărbaţi. Erau fete în piscină care se jucau în apă. Donald a părut impresionat de mine. A vorbit doar cu mine şi cu nimeni altcineva. Brusc, m-a luat de mână şi a început să îmi arate conacul. M-a întrebat dacă am costumul de baie la mine. Am spus nu. Nu intenţionam să înot. M-a dus într-o cameră, a deschis sertarele şi mi-a cerut să îmi pun un costum de baie. Am intrat în baie şi am probat unul. Am ieşit şi el a spus <<Wow!>>. M-a adus din nou la piscină şi a spus <<E o fată Trump grozavă, nu-i aşa?>>”, îşi aminteşte femeia.

Partenera de afaceri atinsă pe sub masă

Jill Harth, care organiza concursuri de frumuseţe cu partenerul ei de atunci şi cu Trump, a vorbit şi ea despre avansurile nepotrivite pe care i le-a făcut miliardarul în cadrul unei întâlniri din hotelul său.

„Donald Trump s-a holbat la mine toată întâlnirea. Mă fixa chiar şi când George şi-a ţinut prezentarea... În mijlocul ei, i-a spus lui George <<Te culci cu ea?>> Se referea la mine. George a părut puţin şocat şi a spus da. El a spus <<Adică... în weekend sau cum?>>”, spune femeia.

George Houraney, partenerul ei de atunci, s-a declarat şocat de reacţia lui Trump când i-a comunicat că relaţia dintre el şi Jill Harth este una monogamă.

„A spus <<Ei bine, există întotdeauna o primă dată. Sunt pe urmele ei>>. Credeam că omul glumeşte. Am râs. El a spus <<Vorbesc serios>>”, a povestit Houraney.

Partenera sa de atunci spune că Trump a atins-o pe sub masă, în acea seară, în timpul unei cine pe care cei trei au luat-o în hotelul său.

Amintirile lui Trump despre acele momente sunt complet diferite. Miliardarul susţine că Hart este cea care i-a făcut avansuri lui şi că, acum, ea este o susţinătoare convinsă a campaniei sale prezidenţiale.

Comentarii nepotrivite despre greutatea angajatelor

Barbara A. Res, care a condus departamentul de construcţii al companiei lui Trump în anii '80, are multe de spus despre felul în care acesta vorbea despre femei. Femeia a rememorat o întâlnire în care ea şi Trump intervievau un arhitect pentru un proiect în Los Angeles. Din senin, Trump a întrerupt discuţia şi a remarcat că femeile din Marina del Rey, California, „au grijă de fundurile lor”.

Mulţi ani mai târziu, după ce Res a luat o cantitate semnificativă de greutate, Trump i-a reproşat că „îi plac dulciurile”.

Şi colega sa, Louise Sunshine, s-a confruntat cu observaţii similare din partea miliardarului după ce s-a îngrăşat.

„Credea că arătam mult mai bine slabă. Îmi amintea cât de frumoasă fusesem”, a povestit femeia.

Nici fiica lui Trump nu a fost ferită de remarcile sale nepotrivite. Ivanka prezenta concursul Miss Teen USA, în 1997, iar tatăl său, Donald Trump, se afla în public alături de partenera sa de atunci, Brook Antoinette Mahealani Lee, deţinătoarea titlului Miss Universe.

„Nu crezi că fiica mea e fierbinte? E fierbinte, nu?”, îşi aminteşte femeia că i-a spus Trump.

„Mi-am spus... Pe bune? Asta e pur şi simplu ciudat. Avea 16 ani. E înfiorător”, a comentat ea.

Miliardarul Donald Trump, singurul candidat rămas în cursa pentru nominalizarea Partidului Republican în alegerile prezidenţiale din SUA, a fost acuzat în repetate rânduri de sexism. Acuzaţiile au fost alimentate şi de o serie de declaraţii nepotrivite făcute de el la adresa unor personalităţi ca jurnalista Megyn Kelly sau chiar la adresa prezumtivei sale contracandidate, Hillary Clinton.

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri