Dezbaterea Trump-Harris. De ce se teme echipa de campanie a fostului preşedinte

0
0
Publicat:

Fostul preşedinte Donald Trump şi vicepreşedintele Kamala Harris se vor confrunta marţi seara în prima lor dezbatere pentru alegerile din 2024, la ABC News.

Donald Trump și Kamala Harris, la prima confruntare fată-n față
Donald Trump și Kamala Harris, la prima confruntare fată-n față

Echipa de campanie a lui Donald Trump este preocupată de starea de spirit a fostului preşedinte înaintea de dezbaterea TV de astăzi cu rivala sa, Kamala Harris.

Oamenii din echipa sa se tem că republicanul s-ar putea angaja într-un autosabotaj similar cu cel din 2020, atunci când i-a îndepărtat pe votanţi la alegerile prezidenţiale, scrie The Guardian.

Echipa de campanie a candidatului republican se gândeşte dacă în cadrul dezbaterii va exista un „Trump fericit” sau un „Trump furios”, un factor determinant pentru opţiunea electoratului în alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

Dezbaterea televizată de marţi seară, de la postul ABC News, este văzută de mulți ca un moment crucial în campania 2024.

Dezbaterea găzduită de ABC News va avea loc în Philadelphia, la National Constitution Center (Centrul Constituţiei Naţionale), marţi, 10 septembrie, la ora locală 21.00 (miercuri, ora 4:00, ora României).

Prezentatorul şi editorul şef al emisiunii „World News Tonight”, David Muir, şi prezentatoarea ABC News Live „Prime”, Linsey Davis, vor fi moderatori.

Atât Harris, cât şi Trump au acceptat regulile dezbaterii, care includ faptul că microfoanele lor vor fi închise atunci când timpul aparţine altui candidat.

Consilierii lui Trump au privit dezbaterea ca pe cea mai bună şansă a candidatului republican de a relua avântul, după săptămâni în care sondajele de opinie au plasat-o pe Kamala Harris pe o pantă continuu ascendentă în preferinţele alegătorilor.

Starea de spirit, decisivă pentru prestaţia lui Trump

Totodată, oamenii din echipa de campanie a lui Trump sunt preocupaţi de starea de spirit pe care acesta o va avea în cadrul dezbaterii, întrucât un „Trump furios” ar putea echivala cu o prestaţie marcată de atacuri la adresa contracandidatei sale, insulte care nu au atras susţinători noi în ultima perioadă, notează The Guardian.

Consilierii principali ai lui Trump continuă să insiste că urmăresc strategii multiple împotriva Kamalei Harris pentru a câştiga simpatii din partea electoratului. Totuşi, acest lucru trădează situaţia dificilă în care se află Trump şi campania sa, care se luptă să găsească modalităţi de a lansa atacuri eficiente împotriva lui Harris cu mai puţin de două luni înainte de alegeri.

Atuul lui Trump

Însă dezbaterile prezidenţiale americane nu sunt câştigate pe politică, scrie corespondenta specială a BBC în SUA, Katty Kay, care a urmărit şase alegeri prezidenţiale americane şi spune că nu a văzut niciodată o dezbatere în care un candidat să iasă învingător doar pentru că a făcut o propunere politică remarcabilă.

Desigur, moderatorii ABC News de la dezbaterea de marţi le vor adresa lui Donald Trump şi Kamala Harris întrebări serioase despre reduceri de taxe şi politică externă. Însă telespectatorii se concentrează întotdeauna asupra momentelor în care un candidat are o replică care îi sare în ochi, îşi enervează cumva adversarul sau, pur şi simplu, pare mai stăpân pe situaţie.

Acesta este probabil motivul pentru care, potrivit unui consilier al lui Trump, fostul preşedinte nu şi-a petrecut timpul de pregătire perfecţionând politicile pe care le va susţine. În schimb, el „a pus la punct teatralitatea prestaţiei sale”. Iar dacă există un lucru pe care Donald Trump îl înţelege bine, atunci acesta este publicul de televiziune.

Cum s-a pregătit Harris

Pentru Kamala Harris, acest lucru reprezintă o problemă. Este greu să devii un interpret de clasă mondială în câteva săptămâni, iar ea nu a avut prea mult timp de repetiţii pentru acest spectacol. Donald Trump a fost pe scena unei dezbateri prezidenţiale de cinci ori. Pentru Harris, acesta este debutul său.

Spre deosebire de adversarul său, Kamala Harris şi-a petrecut ultima săptămână refugiată într-un hotel din Pennsylvania, cufundată în cărţi de politică - dar echipa sa a încercat, de asemenea, să o pregătească pentru a câştiga şi bătălia vizuală.

Se pare că echipa lui Harris a construit o scenă TV fictivă - complet echipată cu un podium de dezbatere şi iluminare adecvată. Consilieri de top sunt în picioare şi joacă rolul lui Donald Trump (unul dintre ei ar fi îmbrăcat chiar în costumele groase şi cravatele roşii - obiecte vestimentare specifice lui Trump). Toate acestea sunt menite să o facă pe Kamala Harris să se simtă confortabil cu teatrul.

De asemenea, au revăzut ore întregi de înregistrări video de la toate dezbaterile lui Trump, pentru a vedea care sunt piesele care funcţionează bine împotriva lui şi care nu funcţionează.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite