Dezbatere împotriva caleştilor la New York, după ce un cal se prăbuşeşte în stradă în cartierul Hell's Kitchen, în Manhattan

0
0
Foto Twitter
Foto Twitter

O dezbatere pe tema unei interziceri a caleştilor turistice la New York a fost relansată după ce un cal, Ryder, în vârstă de 14 ani, s-a prăbuşit în stradă, pe o căldură de 30°C, iar imagini cu proprietarul său care-l maltratează şi poliţia care a intervenit să-l răcorească au şocat reţelele de socializare.

Scena, filmată şi postată masiv pe reţele de socializare i-a şocat pe numeroşi americani şi navigatori pe Internet.

Calul, care trăgea o caleaşcă, s-a prăbuşit în stradă, în cartierul Hell's Kitchen, în Manhattan.

Vizitiul coboară şi încearcă să ridice animalul. Trage puternic de frâuri şi strică ”Scoală! Scoală!”. Însă Ryder nu reuşeşte să se ridice, iar vizitiul îl lasă întins pe şosea.

Poliţia din New York, contactată, soseşte la faţa locului şi şi stropeşte calul cu apă şi-i dă gheaţă, crezând că animalul suferă din cauza caniculei.

O mulţime importantă se adună la faţa locului, iar unii locuitori nu-şi ascund consternarea faţă de prezenţa acestui animal în mijlocul unui oraş atât de zgomotos şi agitat ca New Yorkul.

La aproape o oră după ce s-a prăbuşit, Ryder se ridică, în uralele asistenţei.

image

   

El a fost trimis la o herghelie privată, unde a fost examinat de către un veterinar.

Veterinarul a anunţat că animalul suferea probabil de o encefalomielită protozoică ecvină - o infecţie neurologică care poate antrena dezechilibrarea animalelor.

”Nu căldura, nu oboseala, nu o suprasolicitare la muncă era de vină”, afirmă, în publicaţia Metro Pete Donohue, un purtător de cuvânt al sindicatului care-i reprezintă pe transportatorii newyorkezi cu caleaşca.

În opinia sa, prin faptul că a devenit cal de caleaşcă la New York, Ryder a avut acces la condiţii de viaţă mai bune.

El muncea anterior într-o fermă amish, unde parcurgea 50 de kilometri pe zi.

Aceste explicaţii nu i-au convins pe susţinătorii unei interziceri a acestei practici turistice pe străzile New Yorkului, în urma mai multor incidente de acest fel.

”Îndemnăm Consiliul Municipal şi primarul să interzică această maltratare sfâşietoare a animalelor”, a declarat la NBC New York, adjuncta directorului NYCLASS, un organism care militează în favoarea interzicerii caleştilor în New York, Edita Birnkrant.

”Caii nu au ce căuta în marile oraşe, unde sunt în pericol în mod constant din cauza maşinilor, oamenilor şi condiţiilor meteorologice”, a denunţat într-un mesaj postat pe Twitter PETA, o organizaţie de apărarea drepturilor animalelor.

Mai multe - SUA

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite