Departamentul de Transport al SUA amendează Virgin Atlantic cu peste 1 milion de dolari pentru zborurile peste Irak

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit agenției, compania britanică a acționat „cu încălcarea termenilor cererii sale de autorizare și cu încălcarea legii federale”.

Avion Virgin Atlantic. Foto: Shutterstock
Avion Virgin Atlantic. Foto: Shutterstock

Departamentul de Transport al SUA a amendat marți compania aeriană britanică Virgin Atlantic cu 1,05 milioane de dolari pentru că a survolat spațiul aerian irakian cu codul companiei aeriene americane Delta Airlines. Acest anunț a fost postat pe site-ul ministerului.

Departamentul de Transport al SUA a amendat astăzi Virgin Atlantic cu 1,05 milioane USD pentru că a zburat cu codul Delta Air Lines (DL) [al companiei aeriene americane] în regiuni care au fost supuse unei interdicții de zbor impuse de FAA (Administrația Federală a Aviației din SUA), ", se spune în declarație.

O investigație a Departamentului pentru Protecția Consumatorilor din Aviație a constatat că între 16 septembrie 2020 și 16 septembrie 2021, Virgin Atlantic a efectuat un număr semnificativ de zboruri cu cod DL peste spațiul aerian interzis irakian în timp ce un NOTAM (Air Navigation Notice) emis de FAA era în vigoare”, se spune în comunicat.

Declarația subliniază că, prin utilizarea codului DL pentru zborurile în spațiul aerian în care FAA interzice zborurile transportatorilor americani, Virgin Atlantic a acționat „încălcând termenii cererii sale de autorizare, încălcând și legea federală”.

În iunie 2013, Virgin Atlantic și Delta Airlines au încheiat un acord de partajare a codurilor.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite