Cum reușește un paznic neînarmat să dezarmeze un bărbat care a vrut să jefuiască o clinică VIDEO

0
Publicat:

Un  bărbat a intrat joi cu o armă AR-15 într-o clinică din oraşul american Buffalo, statul New York, unde a tras două focuri de armă, dar a fost imobilizat rapid de agentul de securitate. Potrivit polițiștilor, bărbatul căuta droguri, relatează NPR.

Anchetatorii nu cred că atacul a fost planificat Foto: Captură video
Anchetatorii nu cred că atacul a fost planificat Foto: Captură video

Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere. Înregistrările îl arată pe bărbat, identificat de polițiști drept Jeremy Griffin, în vârstă de 48 de ani, din Williamsville, N.Y., care imediat după ce a intrat în clinică a tras un foc de armă în perete. 

Un agent de securitate neînarmat a intervenit imediat să îl imobilizeze, iar câteva secunde mai târziu a primit ajutorul unui coleg. 

Potrivit imaginilor de pe camerele de supraveghere din afara clinicii în timp ce cei doi bărbați se luptau cu Griffin ca să-i ia arma și să îl pună la pământ, doi trecători au intervenit ca să îi ajute.

Potrivit polițiștilor în total au fost trase două focuri de armă, și din fericire nimeni nu a fost rănit.

Clinica unde a avut loc incidentul oferă, printre altele, tratament asistat de medicamente pentru persoanele care se confruntă cu abuzul de substanțe.

"Rețeaua Acacia laudă curajul extraordinar al angajaților noștri, care au intrat intervenit imediat și au prevenit o posibilă tragedie. Suntem mândri de măsurile de siguranță și securitate pe care le avem, inclusiv de personalul nostru de securitate dedicat", a declarat pentru NPR, Gabriela González, vicepreședinte adjunct al departamentului de comunicații și dezvoltare al Clinicii.

Griffin a fost acuzat de o serie de infracțiuni, inclusiv tentativă de omor.

De altfel, potrivit polițiștilor, în drum spre clinică acesta s-a oprit la o casă de pe strada Pennsylvania și a împușcat o femeie în picior.

(Ambele incidente) au fost tentative de jaf, în căutare de droguri”, a declarat comisarul de poliție din Buffalo, Joseph Gramaglia, într-o conferință de presă. „Nu a existat alt motiv decât o tentativă de jaf”.

Poliția din Buffalo lucrează cu Biroul pentru Alcool, Tutun, Arme de Foc și Explozivi pentru a determina de unde provine AR-15 al cărui încărcător avea 30 de cartușe, ilegală în New York.

Anchetatorii nu cred că atacul a fost planificat.

În mai anul acesta, cel puţin 10 persoane au fost ucise, iar alte trei au fost rănite într-un atac armat „motivat de ură rasială” produs într-un supermarket din Buffalo, statul New York. 

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite