Cum a murit un bărbat din cauza indicațiilor Google Maps. Familia dă compania în judecată

0
Publicat:

Indicațiile Google Maps i-au fost fatale unui bărbat din Statele Unite. Acum, familia sa este hotărâtă să dea compania în judecată.

Indicațiile Google Maps, fatale pentru un bărbat american FOTO Arhivă
Indicațiile Google Maps, fatale pentru un bărbat american FOTO Arhivă

Bărbatul, aflat pe motocicletă la momentul tragicului incident, s-a înecat după ce a condus de pe un pod prăbușit. De vină ar fi Google, pentru că nu și-a actualizat hărțile.

Familia lui Philip Paxson este hotărâtă să își facă dreptate în instanță. Rudele victimei afirmă că Google nu a reușit, din neglijență, să indice faptul că podul a căzut în urmă cu nouă ani, notează BBC News.

Cazul a fost depus, marți, la instanța civilă din județul Wake.

Bărbatul a murit în septembrie 2022, după ce a încercat să conducă peste podul avariat din Hickory, Carolina de Nord. Un purtător de cuvânt al Google a declarat analizează acuzațiile.

Philip Paxson, tatăl a doi copii, conducea înspre casă, de la petrecerea de aniversare a fiicei sale care abia împlinise vârsta de nouă ani, către casa unui prieten. A apelat la Google pentru a-l direcționa, întrucât se afla într-un cartier necunoscut.

„Podul spre Nicăieri”

Soția lui le-a dus acasă pe cele două fiice, mai devreme, iar el a rămas în urmă pentru a ajuta la curățenie.

„Nefiind familiarizat cu drumurile locale, s-a bazat pe Google Maps, așteptându-se că acesta îl va îndruma în siguranță acasă, către soția și fiicele sale”, au declarat avocații familiei, într-un comunicat care anunță procesul.

În mod tragic, în timp ce conducea cu prudență în întuneric și ploaie, el a urmat fără bănuială indicațiile învechite ale Google, până la ceea ce familia lui a aflat, ulterior, că de aproape un deceniu se numea „Podul spre Nicăieri”. S-a prăbușit în Snow Creek, unde s-a înecat.

Localnicii au contactat, în mod repetat Google, pentru a-i cere să-și schimbe hărțile online, după prăbușirea podului în 2013.

Imaginea podului prăbușit FOTO Arhiva familiei / BBC
Imaginea podului prăbușit FOTO Arhiva familiei / BBC

Barierele care erau plasate, în mod normal, peste intrarea podului lipseau din cauza vandalismului. În același proces sunt date în judecată și trei companii locale, susținându-se că aveau datoria de a întreține podul.

„Fetele noastre întreabă cum și de ce a murit tatăl lor, iar eu nu mai am cuvinte pentru a le face să înțeleagă. Eu, ca adult, încă nu pot înțelege cum de cei responsabili de direcțiile GPS și de pod nu au acționat, acordând puțină atenție vieții umane”, a spus soția sa, Alicia Paxson, într-un comunicat.

Un purtător de cuvânt al Google pentru AP News a transmis condoleanțe familiei Paxon.

„Scopul nostru este să furnizăm informații precise în Maps și revizuim acest proces”, a mai spus el.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite