Aplicația Google Maps care arată, în timp real, unde se află mijloacele de transport STB, funcțională VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călătorii care folosesc mijloacele de transport în comun din Capitală pot vedea de miercuri, 29 martie,  în aplicația Google Maps unde se află exact pe traseu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul cu care urmează să se deplaseze.

Anunțul a fost făcut de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pe Facebook.

Aplicația calculează cea mai bună rută pe care o pot alege călătorii până la destinația finală, incluzând în variante metroul și/sau trenul. Intermodalitatea este atât un element de noutate, cât și un mare avantaj pentru pasageri, care își pot alege sau schimba traseul în funcție de timpii de așteptare”, a explicat edilul.

Aplicația este funcțională. FOTO Captură video Facebook Nicușor Dan
Aplicația este funcțională. FOTO Captură video Facebook Nicușor Dan

Aplicația este disponibilă pe majoritatea telefoanelor mobile, fiind foarte ușor accesibilă de către utilizatori.

Cum funcționează?

Datele de localizare de pe GPS-ul mijloacelor de transport în comun ale operatorilor din regiunea București - Ilfov sunt transmise în timp real către Google, iar orice utilizator al aplicației Maps le poate accesa.

Astfel, ne aliniem marilor Capitale europene în privința informării călătorilor care folosesc mijloacele de transport în comun. Cu aceeași aplicație, călătorii se pot ghida în oricare din marile orașe din Europa. Parteneriatul pe care l-am încheiat cu Google este rezultatul efortului comun al colegilor de la STB și TPBI, cărora le mulțumesc”, mai spune Nicușor Dan.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite