Creierul criminalului din Las Vegas va fi disecat şi analizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creierul lui Stephen Paddock, criminalul de 64 de ani care a ucis 58 de oameni şi a rănit alţi aproape 500 în timpul unui concert la Las Vegas, pe 1 octombrie, apoi s-a sinucis, va fi disecat şi analizat de un neurolog în încercarea de a explica gestul ucigaşului, scrie New York Times.

Doctorul Hannes Vogel, director al Departamentului de Neuropatologie de la Spitalul Universitar Stanford din SUA, va efectua o analiza atentă a creierului criminalului pentru a determina dacă suferea de o tumoare sau malformaţii care ar putea explica acţiunea sa.

Această autopsie va evalua, de asemenea, starea generală de sănătate a lui Stephen Paddock înainte de moartea sa: boală de sânge, accident vascular cerebral, traumă, infecţie, epilepsie sau boală degenerativă.

Potrivit New York Times, doctorul Vogel a declarat că a fost informat despre amploarea leziunii creierului lui Stephen Paddock provocată în timpul sinuciderii sale prin împuşcare, dar neurologul crede că organul este încă analizabil. Ipoteza unor tulburări psihologice anterioase de care să fi suferit Stephen Paddock a fost vehiculată după atacul care a îngrozit America. 

Stephen Paddock a deschis focul de la etajul 32 al hotelului-cazinou din Las Vegas unde se afla asupra unei mulţimi de 22.000 de oameni adunaţi în faţa cazinoului pentru un concert de muzică country, omorând cel puţin 58 şi rănind peste 500, în cel mai sângeros atac de acest gen din istoria SUA. 

Acesta avea o casă în comunitatea liniştită de pensionari Sun City, din oraşul Mesquite, Nevada, la circa 120 km de Las Vegas, unde nu le atrăsese cu nimic atenţia vecinilor, nu-şi afişa convingerile religioase sau politice şi nu avusese manifestări de furie. De fapt, nu se ştie prea mult despre cariera şi viaţa lui, în afară de observaţiile vecinilor şi rudelor în sensul că juca pe mize mari. "Era jucător, asta era ocupaţia lui" — declarat presei fratele său Eric. "Era bogat, juca video-poker, călătorea tot timpul şi trăia într-o cameră de hotel".

Dar tatăl lor a fost un spărgător de bănci care în cea mai mare parte a anilor 70 s-a aflat pe lista FBI cu cei mai căutaţi infractori. Un afiş "Wanted" avertiza că Paddock senior a fost "diagnosticat ca psihopat", are "tendinţe suicidare" şi că "ar trebui considerat înarmat şi foarte periculos". 

   

Un alt frate, Patrick Paddock II, a declarat reporterilor că nimic din comportamentul lui Stephen Paddock nu indica tendinţe violente.

Stephen Paddock a lucrat trei ani, din 1985 până în 1988, pentru o companie predecesoare a Lockheed Martin pe care grupul aerospaţial american a refuzat să o identifice şi a deţinut decenii la rând împreună cu fratele său Eric o afacere în domeniul imobiliar constând în renovarea de proprietăţi şi din a cărei vânzare ar fi rămas cu circa 2 milioane de dolari. "Era multimilionar, el m-a ajutat să devin bogat", a mai spus Eric Paddock.

Se mai ştie că Paddock a cumpărat trei arme — un pistol şi două puşti — pe parcursul ultimului an de la un magazin din Mesquite, al cărui director a dat asigurări că toate cele trei achiziţii au fost perfect legale şi că Paddock nu avea cazier.

Registrele din locurile unde se ştie că a trăit nu arată că ar fi avut vreo problemă cu legea. Avea brevet de pilot pentru aeronave private şi deţinea două avioane de mici dimensiuni.

După atac, 47 de arme de foc au fost confiscate de la atacatorul din Las Vegas, potrivit oficialilor Biroului american de Alcool, Tutun, Arme de Foc şi Explozivi.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite