Convingerile religioase, în spatele atentatelor din Boston. Djohar Ţarnaev desluşeşte misterul tragediei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Djohar Ţarnaev le-a declarat anchetatorilor americani că el şi fratele său nu aparţineau niciunui grup terorist, iar convingerile religioase au stat la baza acţiunilor acestora, care au dus la moartea a trei persoane şi rănirea altor 180.

Potrivit Associated Press, cei doi fraţi, etnici ceceni, erau adepţi ai islamismului. Oficialii americani citaţi inclusiv de CNN s-au exprimat sub protecţia anonimatului, deoarece nu au fost autorizaţi să discute public despre investigaţie.

Unul dintre fraţi a murit într-un schimb de focuri cu poliţia, vineri. Celălalt a fost acuzat în mod oficial luni, după ce a fost interogat de agenţi federali în salonul său de spital, unde se află sub tratament. Djohar Ţarnaev riscă pedeapsa cu moartea. 

Potrivit CNN, Djohar ar fi şi vorbit la un moment dat, singurul cuvânt pe care l-a rostit fiind: Nu!“, în contextul în care agenţii l-au întrebat dacă el şi fratele său au mai avut şi alţi complici. 

Tânărul în vârstă de 19 ani a declarat că fratele său a fost cel care a plănuit şi coordonat atacurile. 

Între timp, interogatoriul căruia îi este supus Djohar a stârnit aprigi dispute în Statele Unite, cu privire la folosirea torturii. Un senator american a declarat pentru CNN că, în acest caz, utilizarea torturii ar trebui admisă, în timp ce un altul a arătat că nu poate fi vorba despre aşa ceva în cazul lui Ţarnaev. Acesta răspunde în scris la întrebările anchetatorilor şi s-a dovedit a fi cooperant, au arătat autorităţile.

  

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite