Conspiraţionistul american Alex Jones trebuie să plătească 4,1 milioane de dolari părinţilor unui băiat ucis în masacrul de la şcoală din Connecticut

0
0
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Conspiraţionistul de extremă-dreapta Alex Jones a fost condamnat, joi, să plătească 4,1 milioane de dolari părinţilor unui băiat ucis în masacrul şcolii Sandy Hook, din Connecticut, masacru a cărui veridicitate el a negat-o, relatează AFP.

Această sentinţă, pronunţată de un juriu după zece zile de proces, este doar prima dintr-o serie de procese intentate de rudele victimelor atacului de la şcoala Sandy Hook împotriva fondatorului site-ului Infowars.

În 2012, un tânăr înarmat cu o puşcă semiautomată a ucis douăzeci de copii şi şase adulţi în această unitate din Connecticut. Evenimentul a stârnit teamă în Statele Unite şi a redeschis dezbaterea privind măsurile de reglementare a vânzării armelor de foc.

Alex Jones, o figură cunoscută de extrema dreaptă şi adept al teoriilor conspiraţiei, a afirmat, împotriva oricăror dovezi, pe site-ul său că masacrul a fost doar o înscenare organizată de oponenţii armelor de foc.

Potrivit părinţilor victimelor, minciunile i-au adus admiraţia publicului său şi, astfel, a obţinut milioane de dolari. Mai multe familii l-au dat în judecată pentru despăgubiri.

În cele din urmă, el a recunoscut public crima, dar a refuzat să coopereze cu instanţele. Prin urmare, judecătorii din Texas şi Connecticut l-au condamnat în mod implicit să plătească despăgubiri reclamanţilor, lăsând la latitudinea juraţilor să le stabilească suma.

Alex Jones este obligat să plătească despăgubiri în valoare de 4,1 milioane de dolari lui Scarlett Lewis şi Neil Heslin, al căror fiu de şase ani a murit în masacrul din Sandy Hook. Cei doi au iniţiat procesul intentat în Texas.

Alte sancţiuni financiare sunt aşteptate în viitor, care l-ar putea priva pe Alex Jones de platforma sa.

Mai multe - SUA

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite