Centrală electrică din statul american Carolina de Nord, atacată cu focuri de armă: „N-a fost întâmplător”

0
Publicat:

Locuitorii unui comitat din Carolina de Nord s-au confruntat duminică cu o a doua noapte fără curent electric, după ce m,ai mulți vandali au deschis focul asupra a două substații electrice, în ceea ce autoritățile au numit un „atac planificat", scrie Reuters.

Un comitat din Carolina de Nord a rămas fără curent electric / Foto: Arhivă
Un comitat din Carolina de Nord a rămas fără curent electric / Foto: Arhivă

 Din cauza întreruperilor de curent, școlile vor fi închise luni și, există posibilitatea ca perioada să se prelungească. 

Incidentele au fost investigate de către agențiile de aplicare a legii locale, statale și federale, inclusiv FBI, a declarat un reprezentant al comitatului.

Secretarul american pentru Energie, Jennifer Granholm, a declarat pe Twitter că a fost în contact cu Duke Energy Corp (DUK.N), care deține substațiile din acea zonă, iar Departamentul Energiei lucrează împreună cu alte agenții pentru a investiga și a rezolva problema.

„FBI Charlotte investighează deteriorarea intenționată a instalațiilor electrice din Moore County", a precizat agenția federală de aplicare a legii, referindu-se la birourile sale din Charlotte, Carolina de Nord. „Păstrăm legătura cu forțele de ordine locale și cu partenerii din sectorul privat".

Aproximativ 64% dintre clienții serviciului de energie electrică din comitatul Moore au rămas fără curent duminică seara, potrivit site-ului de urmărire poweroutage.us.

Lumina s-a stins sâmbătă, în jurul orei 19.00, pentru 40.000 de locuințe și întreprinderi din comitatul Moore. A fost „un atac planificat. Nu a fost întâmplător". Muncitorii de la stațiile de anergie electrică au găsit porțile sparte și echiapmente deteriorate în urma împușcăturilor.

Întreruperile de curent s-ar putea prelungi până joi, a declarat Jeff Brooks, purtător de cuvânt al Duke Energy, din cauza amplorii pagubelor.

O stare de asediu a intrat în vigoare duminică seară, iar un adăpost care poate găzdui până la 250 de persoane a fost deschis, au declarat oficialii.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite