Cel mai căutat şef al traficanţilor de droguri din Rio de Janeiro, ucis de poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unitatea de elită a poliţiei din Rio de Janeiro a anunţat, sâmbătă, moartea celui mai căutat şef al traficanţilor de droguri, rănit în cursul unei operaţiuni a forţelor de securitate, transmite AFP.

Cadavrul lui Marcio Sabino Pereira, zis "Matematicianul", "a fost găsit în interiorul unei maşini pe strada ce duce spre stadionul de fotbal, Engenhao, în carterul Bangu (nord)", a anunţat Unitatea pentru operaţiuni speciale (BOPE) a poliţiei militare pe contul său Twitter.

"Matematicianul" era principalul şef al facţiunii criminale din comunitatea Senador Camara", se mai precizează în mesaj.


image

Acest lider interlop, care potrivit BOPE era "traficantul de droguri cel mai căutat din Rio de Janeiro", controla comerţul cu stupefiante în cartierele Coreia şi Taquaral din Senador Camara, precum şi în Vila Aliança din suburbia Bangu, a precizat presa locală.

Agenţi ai BOPE au participat la operaţiunea care a durat toată după-amiaza şi în cursul căreia au avut loc "schimburi de focuri".

Potrivit postului de televiziune Globo News, "matematicianul" a fost rănit de gloanţele trase dintr-un elicopter al poliţiei şi a încercat să fugă cu maşina în care a fost descoperit. BOPE a publicat pe Twitter o fotografie a maşinii cu cadavrul traficantului de droguri.


image

Autorităţile locale oferiseră până la 10.000 de reali (circa 5.200 de dolari) pentru informaţiile ce ar fi dus la prinderea acestui infractor care avea la activ mai multe condamnări, scrie Agerpres.

Guvernul local din Rio s-a angajat, începând din 2008, în perspectiva Mondialului de fotbal din 2014, într-o acţiune de "pacificare" a cartierelor sărace de la periferia oraşului şi a reinstaurat ordinea, până în prezent, în peste 20 de favele controlate de traficanţii de droguri şi miliţiile acestora.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite