Casa Albă, evacuată parţial după ce un bărbat a sărit gardul din jurul clădirii şi a intrat pe peluză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii Secret Service au hotărât evacuarea pentru scurt timp a jurnaliştilor şi membrilor administraţiei de la Casa Albă, vineri seară, după ce o persoană a sărit gardul care înconjoară locul unde îşi desfăşoară activitatea cel mai puternic om al planetei, informează BBC.

Martorii, citaţi de presa americană, susţin că o persoană a sărit gardul care înconjoară peluza Casei Albe, fugind spre clădire. Imediat, personalul de pază a reacţionat şi a decis în primul rând evacuarea jurnaliştilor şi personalului dintr-o anumită parte a clădirii (aripa de vest), după cum a afirmat un reprezentant al Secret Service.

Preşedintele american, Barack Obama, nu se afla la Casa Albă în momentul evacuării. Acesta urcase cu câteva minute înainte la bordul unui elicopter prezidenţial pentru a se deplasa la Camp David, unde va petrece weekendul în familie.

Momente de panică la Casa Albă au avut loc şi pe 11 septembrie, după ce un bărbat a sărit gardul din jurul clădirii şi a intrat pe peluză. Însă, acesta nu a reuşit să meargă prea departe, deoarece forţele de ordine au intervenit imediat. După control, s-a descoperit că bărbatul nu avea asupra lui nici o armă, ci doar un animal de pluş.

Preşedintele Barack Obama nu a fost în niciun moment în pericol nici atunci, deoarece liderul american era plecat la ceremoniile de comemorare a atentatelor de la 11 septembrie.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite