Candidat „neastâmpărat” la primăria New York-ului: postează poze gol pe Twitter şi are relaţii extraconjugale online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anthony Weiner şi soţia lui, Huma Abedin FOTO Reuters
Anthony Weiner şi soţia lui, Huma Abedin FOTO Reuters

Democratul Anthony Weiner, fost congresman şi actual candidat la primăria oraşului New York, pare să aibă o pasiune pentru relaţiile extraconjugale consumate în mediul virtual. Marţi, Weiner a recunoscut că a trimis mesaje şi fotografii cu caracter pornografic unei tinere de 22 de ani, după ce în iunie 2011 a demisionat din Congres, fiind într-o situaţie asemnănătoare.

Pe atunci, Wiener a postat pe Twitter, fără să vrea, mai multe fotografii cu el în lenjerie intimă şi chiar nud. Ca să-şi „spele” imaginea, congresmanul a susţinut la vremea respectivă că cineva i-a „spart” contul de Twitter şi a postat acele poze, care au revoltat o întreagă ţară. Ulterior, el a recunoscut că a avut relaţii „nepotrivite” în mediul online cu mai multe femei şi a demisionat.

Fantomele trecutului

Totuşi, democratul nu s-a retras de pe scena politică cu una, cu două, şi, la sfârşitul lunii mai, şi-a anunţat la candidatura la primăria New York-ului. Doar că fantomele trecutului au reapărut. Potrivit site-ului de Internet "The Dirty", Weiner, în vârstă de 48 de ani, a folosit numele de "Carlos Danger" pentru a contacta, în 2012, o tânără pe Facebook. După stabilirea contactului, el i-a trimis mesaje similare celor care l-au constrâns să părăsească scena politică în 2011.

Într-un comunicat dat marţi, fostul congresman a recunoscut că cuzaţiile lansate de "The Dirty" sunt fondate. El a explicat însă că aceste fapte erau acoperite de confesiunile sale din urmă cu doi ani. „Am spus că vor apărea noi mesaje şi noi fotografii şi aceasta s-a întâmplat astăzi", a declarat Weiner în acest text difuzat de comitetul său de campanie.

„Oferiţi-mi o nouă şansă”

„Aşa cum am mai spus, aceste lucruri pe care le-am făcut sunt greşite şi îi fac rău soţiei mele şi ne-au făcut să trecem prin greutăţile în căsnicia noastră”, a recunoscut Weiner marţi, în timpul unei conferinţe de presă. Totuşi, democratul a cerut să i se ofere o a doua şansă.

Consiliul editorial al prestigiosului ziar „The New York Times”, dar şi ceilalţi trei candidaţi la primăria metropolei au cerut ca Weiner să abandoneze cursa welectorală. „Ar trebui să-şi ţină probleme maritale şi personale departe de opinia publică, departe de camere, de Interne şi de cursa electorală”, se arată în editorialul celor de la „The New York Times”.

Pe de altă parte, revista Harper's Bazaar a publicat marţi un material prin care Huma Abedin, soţia lui Weiner, îşi susţine soţul. „Newyorkezii vor trebui să decidă dacă îi oferă sau nu o a doua şansă. A trebuit să iau şi eu aceeaşi decizie pentru mine, pentru fiul meu, pentru familia noastră, şi ştiu, în adâncul sufletului meu, că am luat hotărârea corectă”, a scris Abedin.

Potrivit unui sondaj publicat săptămâna trecută, Anthony Weiner se află pe primul loc pentru învestitura democrată în cursa pentru primăria oraşului NewYork.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite