Biden a sărbătorit fără fast împlinirea a 80 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este prima dată când un preşedinte american în exerciţiu împlineşte 80 de ani, dar Joe Biden, a cărui vârstă este ridică semne de întrebare în contextul în care intenţionează să candideze pentru un nou mandat, nu a marcat în mod special această ocazie duminică, transmite AFP.

Jill și Joe Biden Foto Twitter/Jill Biden
Jill și Joe Biden Foto Twitter/Jill Biden

Abia la mijlocul după-amiezii soţia sa, Jill Biden, a publicat un mesaj afectuos, cu două fotografii ale perechii dansând în smoking şi ţinută de gală.

"Nu aş vrea să dansez cu nimeni altcineva. La mulţi ani, Joe! Te iubesc", a scris Prima Doamnă pe Twitter.

Aceasta a fost singurul mesaj de la Casa Albă, care nu a prevăzut niciun eveniment public duminică şi nu a indicat în mod special cum sau dacă preşedintele îşi va sărbători ziua de naştere.

În schimb, sâmbătă, preşedintele american a sărbătorit la Casa Albă un eveniment important pentru familie: nunta nepoatei sale Naomi, de care presa a fost ţinută, însă, la distanţă.

Tot cu familia sa, democratul intenţionează să discute despre eventuala sa candidatura la prezidenţialele din 2024. Până în prezent, el a repetat că "intenţionează" să se lanseze în cursă şi a promis că va face publică decizia sa la începutul anului următor.

Potrivit diverselor sondaje, majoritatea americanilor respinge ideea unei noi candidaturi.

Dacă Joe Biden nu este o excepţie în peisajul politic american, unde nu este neobişnuit să întâlneşti personalităţi influente care au depăşit 70 sau chiar 75 de ani, alegerile de la jumătatea mandatului au adus, totuşi, începutul unei schimbări de generaţie în partidul lui.

Foarte influenta Nancy Pelosi, 82 de ani, de exemplu, a renunţat joi să candideze pentru un nou mandat de preşedinte al Camerei Reprezentanţilor.

Liderul de la Casa Albă a fost supus unui control medical amănunţit în urmă cu aproximativ un an, fiind declarat "apt" pentru exercitarea funcţiei de preşedinte.

Dar Joe Biden poartă, ca şi ceilalţi preşedinţi dinaintea lui, semnele unei funcţii epuizante.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite