Biden a confundat războaiele și a repetat că fiul său a murit în Irak VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele american Joe Biden a făcut două confuzii în cadrul unui discurs în Florida, spunând că inflația este o problemă la nivel mondial din cauza „războiului din Irak”, unde a murit fiul său, dar apoi s-a corectat, relatează The New York Times.

Joe Biden a spus, din nou, în mod eronat că fiul său a murit în Irak FOTO EPA-EFE
Joe Biden a spus, din nou, în mod eronat că fiul său a murit în Irak FOTO EPA-EFE

Inflația este o problemă la nivel mondial în acest moment din cauza războiului din Irak și a impactului asupra petrolului și a ceea ce face Rusia”, a declarat Joe Biden în timpul unui discurs la O.B. Johnson Park din Hallandale Beach, Florida.

Președintele american și-a dat seama imediat de greșeală. „Scuzați-mă”, a spus el, „războiul din Ucraina”.

Iar în timp ce încerca să explice cum a amestecat cele două războaie, el a spus audienței:

Mă gândesc la Irak pentru că acolo a murit fiul meu”.

De fapt, Beau Biden, un avocat militar în Garda Națională a Armatei din Delaware, a servit în Irak în 2008-2009. În 2015, a murit la vârsta de 46 de ani de cancer la creier, după ce a fost internat în Statele Unite.

Biden, care a mai făcut aceeași greșeală în urmă cu câteva săptămâni, a încercat din nou să se corecteze. „Pentru că a murit”, a spus el, aparent referindu-se la faptul că boala lui Beau ar fi putut fi cauzată de serviciul său militar în Irak, unde este posibil să fi fost expus la substanțe toxice, care au fost eliberate în timpul incinerării deșeurilor în instalațiile militare americane, inclusiv în Irak.

Joe Biden, care la 79 de ani este cel mai în vârstă președinte din istoria Americii, are un istoric lung de gafe care datează de când era tânăr, dar acestea au devenit mai pronunțate în ultima perioadă, conform sursei citate.

Președintele american Joe Biden a anunțat recent că dorește să candideze pentru un al doilea mandat la președinția țării, în 2024, dar că nu este o decizie oficială.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite