Barack Obama se va întâlni cu Hamid Karzai înainte de începerea summitului NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, va avea o întâlnire cu omologul său afgan, Hamid Karzai, la Chicago, înainte de începerea summitului NATO care va fi dedicat în mare parte situaţiei din Afganistan, conform unui anunţ al Casei Albe, relatează AFP.

Consilierul pe probleme de Securitate Naţională al lui Obama, Tom Donilon, a precizat că această întâlnire reprezintă o pregătire a discuţiilor din cadrul summitului.

În urma acestuia, se va stabili un plan de transfer a responsabilităţii securităţii către forţele locale din Afganistan, până în 2014, atunci când ar trebui ca trupele străine să se retragă de pe teritoriul acestei ţări.

Afganistanul doreşte să obţină la Chicago un acord de finanţare estimat la 4,1 miliarde de dolari, anual, pentru forţele sale de securitate după această dată.

Obama şi Karzai s-au întâlnit ultima dată pe 2 mai, la Kabul, atunci când preşedintele american a efectuat o vizită surpriză pentru a semna un acord de parteneriat strategic împreună cu omologul său, încadrând condiţiile unei prezenţe a militarilor americani în această ţară până în 2024.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite