Avionul pilotat de inteligența artificială a început să depășească performanțele piloților umani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zborul deasupra bazei aeriene Edwards, la care secretarul Forțelor Aeriene Frank Kendall a stat în cabina de pilotaj, a parcurs mai multe exerciții de luptă și scenarii de luptă aeriană, potrivit The Associated Press. Publicația a relatat că avionul cu inteligență artificială, care a efectuat aproximativ două 24 de zboruri de când au început testele în septembrie, a început să depășească performanțele piloților umani în anumite scenarii.

Avioane multirol F-16 Falcon FOTO EPA-EFE

AP a relatat că, în zborul de joi, avionul X-62A VISTA a mers "aproape nas la nas" cu un F-16 cu pilot uman, în timp ce manevrau la o distanță de 1.000 de metri unul față de celălalt, la viteze de peste 885 de kilometri pe oră.

În timp ce unii și-au exprimat îngrijorarea profundă cu privire la punerea deciziilor de viață și de moarte în mâinile unei aeronave cu inteligență artificială, Kendall a subliniat că inteligența artificială restructurează deja strategiile globale de război, fie că ne place sau nu.

"Este un risc de securitate să nu-l avem. În acest moment, trebuie să-l avem", a spus Kendall pentru AP după ce a aterizat.

AP a relatat că Forțele Aeriene ale SUA pariază mult pe inteligența artificială, investind într-o flotă de 1.000 de drone fără pilot pentru a efectua manevre mai riscante decât sunt posibile cu aeronave cu echipaj uman, iar prima va operă în 2028.

În timp ce AP a scris că piloții de la baza Edwards Air Force știu că aparatele dotate cu inteligență artificială îi pot înlocui în curând, jurnaliștii au remarcat că aviatorii detestă să se confrunte cu un adversar cu capacități de inteligență artificială dacă SUA nu are propria flotă autonomă.

"Trebuie să continuăm să alergăm. Și trebuie să alergăm repede", a spus Kendall pentru AP după zborul său de joi.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite