Armata SUA va lua acţiuni disciplinare împotriva a 16 militari implicaţi în raidul asupra spitalului MSF din Afganistan

0
0
SUA au bombardat, la finele anului trecut, un spital din Afganistan FOTO AP
SUA au bombardat, la finele anului trecut, un spital din Afganistan FOTO AP

Un oficial militar a confirmat că Statele Unite vor anunţa vineri măsuri disciplinare împotriva a 16 militari activi, implicaţi în raidul aerian din Kunduz, Afganistan, în timpul căruia a fost distrus spitalul Medici Fără Frontiere, la aproape şapte luni de la tragedia în care şi-au pierdut viaţa 42 de persoane, iar alte 37 au fost rănite, transmite Reuters.

Anunţarea pedepselor disciplinare va fi făcută în timpul prezentării descoperirilor făcute de ancheta condusă de armata SUA, care va arăta că bombardarea spitalului a fost o greşeală tragică.

Acum mai bine de o lună, Generalul John W. Nicholson, noul comandant al forţelor NATO din Afganistan, şi-a cerut scuze marţi pentru raidul american de la Kunduz.

Organizaţia Medici fără Frontire şi-a exprimat însă îndoiala că raidul aerian ar fi fost rezultatul unei erori umane.

Bombardamentul american asupra spitalului Medici fără Frontiere a avut loc în timpul ofensivei talibanilor asupra oraşului Kunduz, care a fost timp de mai bine de un deceniu o fortăreaţă importantă pentru terorişti.

Mai mult, 42 de medici şi asistente au fost ucişi sau răniţi în 2015, cei mai mulţi într-un singur atac cu rachetă comis de aviaţia americană asupra unui spital al organizaţiie Medici Fără Frontiere, situat în oraşul nordic Kunduz.

Mai multe - SUA

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite