Alegeri SUA 2016: Omul care ştie care sunt secretele lui Donald Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Palm Beach, Florida. 118 camere scăldate în lux. Vila Mar-a-Lago a miliardarului Donald Trump are toate şansele să devină reşedinţa oficială  pe timp de iarnă a preşedintelui SUA în cazul în care magnatul va câştiga alegerile din noiembrie.

Construită în stil mediteranean cu 90 de ani în urmă de către „regina cerealelor“ Marjorie Merriweather Post, cândva cea mai bogată femeie din America, vila, cumpărată de Trump în 1985, este o oază de linişte pentru magnat, care vine aici să se relaxeze de fiecare dată când are ocazia, scrie cotidianul american „New York Times“, într-un reportaj realizat la reşedinţa republicanului care vrea să-şi vadă realizată ambiţia de a deveni liderul Statelor Unite. 

De altfel, în 1973, Marjorie Merriweather Post a lăsat casa guvernului SUA cu scopul ca aceasta să devină reşedinţă prezidenţială. Numai că s-a dovedit prea greu de întreţinut, aşa că a fost transferată înapoi moştenitoarelor acesteia, care i-au vândut-o ulterior lui Trump. 

Magnatul a cumpărat în 1985 această vilă cu mai puţin de 10 milioane de dolari, iar 10 ani mai târziu a transformat-o într-un club privat.

La Mar-a-Lago sunt puţini oameni care pot anticipa care sunt dorinţele şi cererile magnatului american, scrie publicaţia citată. Majordomul Anthony Senecal, care lucrează pe această proprietate de aproape 60 de ani, dintre care 30 doar în slujba lui Trump, este însă unul dintre aceştia.

Bărbatul, în vârstă de 74 de ani, ştie cum îi place lui Donald Trump să doarmă, cum îi place friptura, dar şi cum insistă să-şi aranjeze singur freza. Ştie şi că dacă Trump poartă şapcă albă e bine dispus, iar dacă şapca este roşie e mai bine să stea departe de el.

În 2009, Senecal a vrut să iasă la pensie, dar magnatul din domeniul imobiliarelor a ajuns la concluzia că majordomul este imposibil de înlocuit, astfel că l-a păstrat la reşedinţă ca pe un fel de biograf.

Anthony Senecal, care se teme de atacurile teroriştilor islamişti, întocmai ca angajatorul său, şi care nu ezită să le critice pe fostele neveste ale miliardarului, este, în fapt, o enciclopedie referitoare la Donald Trump. 

Spune că magnatului îi place să joace golf, nu-i place însă să înoate, poate fi deosebit de generos atunci când este în toane bune şi ştie să-şi ceară drepturile.

În ultima perioadă, Trump este enervat la culme de zgomotul produs de avioanele care trec pe deasupra reşedinţei sale, aşa că a dat în judecată aeroportul din apropiere.

Majordomul ştie foarte bine nu numai care sunt părerile lui Trump cu privire la multe subiecte, ci şi ce scrie presa despre el şi despre afacerile sale.

Recent, adversarii prezidenţiabilului republican l-au criticat puternic pentru că a angajat pe proprietatea lui imigranţi, printre care şi români, în loc să apeleze la forţa locală de muncă. 

„Sunt mulţi români, mulţi sud-africani şi avem un irlandez“, a confirmat Senecal, adăugând însă că aceşti angajaţi „sunt buni, profesionişti“. Când a venit vorba despre cei din zonă, acesta a schiţat o grimasă în semn de nemulţumire faţă de modul în care aceştia lucrează.

De altfel, o reacţie similară a avut şi Donald Trump, atunci când a fost acuzat că, în ciuda faptului că mizează pe o retorică antiimigraţie în campania sa electorală, aduce imigranţi pentru a munci pe proprietatea sa.

La Mar-a-Lago au loc şi întâlniri pe teme electorale, Donald Trump având aici recent discuţii cu Ben Carson, care după ce şi-a anunţat retragerea din cursa pentru nominalizarea republicană în vederea scrutinului prezidenţial, a decis să-i acorde sprijinul său magnatului din domeniul imobiliarelor.

image

Donald Trump (dreapta) la Mar-a-Lago Foto: Getty Images

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite