Alegeri SUA 2016. Înainte de „Super Marţi“, Donald Trump primeşte sprijinul Ku Klux Klan VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membri ai Ku Klux Klan, mesaje de susţinere pentru Donald Trump
Membri ai Ku Klux Klan, mesaje de susţinere pentru Donald Trump

Miliardarul Donald Trump, candidat pentru nominalizare din partea republicanilor la alegerile prezidenţiale din SUA, are ca susţinători  Ku Klux Klan, grup rasist extremist care susţine supremaţia rasei albe.

Câţiva susţinători ai Ku Klux Klan au apărut săptămâna trecută echipaţi cu temutele lor pelerine lungi şi albe la alegerile din statul Nevada.

Jurnalista Krystal Heath de la un radio local din Nevada a postat pe Twitter o imagine cu doi suporteri KKK care afişează bannere cu sloganul lui Trump: „Să facem America măreaţă din nou“.

Tot pe aceeaşi retea socială a postat şi jurnalistul Jon Humbert, care şi-a exprimat oroarea văzând membrii KKK în faţa unui liceu din Las Vegas.

 Mai mult, extremistul David Duke, fost lider al Ku Klux Klan în anii 1970, a făcut apel la americani să-l voteze pe Donald Trump în alegerile prezidenţiale din SUA, relatează BuzzFeed.

"Votul împotriva lui Donald Trump v-ar trăda originile", a spus el în timpul emisiunii sale de radio. Apoi a cerut ascultătorilor săi să se ofere voluntari pentru campania miliardarului din New York.  "Ei au nevoie de voluntari. Du-te, vei întâlni oameni care au aceeaşi mentalitate ca şi tine. "

După cum susţine Southern Poverty Law Center, Duke este un neonazist şi un negaţionist care crede că albii sunt discriminaţi masiv în Statele Unite ale Americii. Cu toate acestea, el a fost ales ca reprezentant de Louisiana în 1989 şi a obţinut 32% din voturi în timpul campaniei sale din 1991 pentru a deveni guvernator al acestui stat american.

Trump a respins această susţinere, iar vineri, un bărbat cu un tricou pe care scria “KKK îl susţine pe Trump” a fost dat afară de la un miting electoral din oklahoma.

Înaintea zilei de 1 martie, „Super Marţi“ când au loc mai multe rânduri de alegeri primare pentru stabilirea candidaţilor la Casa Albă din partea celor două partide mari: Republican si Democrat, Trump se confruntă cu grave acuzaţii, inclusiv de agresiune sexuală.

În plus, nimeni nu a uitat retorica sa rasistă cu privire la interzicerea intrării musulmanilor în SUA şi construirea unui zid de-a lungul frontierei pentru a ţine afară mexicanii imigranţi. Odată cu susţinerea KKK, Trump a stârnit un nou scandal, mai ales că a refuzat să condamne pe cei care cred că oamenii albi şi creştini sunt o rasă superioară.

Patru persoane au fost înjunghiate, iar una dintre ele este în stare critică, după o bătaie între membrii mişcării rasiste Ku Klux Klan şi contramanifestanţi, survenită sâmbătă noapte la Anaheim, în California, a anunţat Poliţia citată de Reuters.

 Treisprezece persoane au fost arestate după incident. Printre ele se numără un membru al Ku Klux Klan care este acuzat că a înjunghiat un contramanifestant cu băţul unui drapel, a declarat sergentul Daron Wyatt, de la Poliţia Anaheim. Victima este în stare critică.

Mai mulţi contramanifestanţi au fost reţinuţi după ce l-au trântit pe jos pe un membru al Ku Klux Klan şi l-au lovit cu picioarele.

 Potrivit lui Wyatt, altercaţia a izbucnit imediat ce mai mulţi membri ai mişcării rasiste au ajuns într-un parc aflat la circa un kilometru şi jumătate nord de Disneyland, pentru un miting.

“Imediat ce au coborât din maşină, au fost atacaţi de contramanifestanţi”, a explicat sergentul.

Mai mulţi martori au spus că o manifestaţie paşnică anti-Ku Klux Klan era în curs de circa trei ore când au ajuns la faţa locului activiştii rasişti. Dintr-o maşină au coborât trei persoane care au început să scoată pancarte cu sloganuri rasiste. Un grup de circa 50 de contramanifestanţi i-au abordat, au început să ţipe la ei şi să îi atace cu bâte.

“Trei oameni au fost înjunghiaţi lângă un hidrant. Tipii de la Ku Klux Klan se luptau pentru vieţile lor”a povestit un martor, Darren Simpson, în vârstă de 49 de ani.

Activiştii Ku Klux Klan au încercat să se urce înapoi în maşină, dar şoferul a accelerat şi i-a lăsat în urmă.

Ku Klux Klan, fondat după abolirea sclaviei în sudul Statelor Unite, la mijlocul secolului al XIX-lea, a evoluat în ultimii ani într-o serie de grupări independente, cu legături slabe între ele, care au o filosofie comună, bazată pe segregaţia rasială.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite