Alegeri SUA 2016. DOCUMENTAR: Cele mai dure insulte şi cele mai controversate replici din a doua dezbatere televizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezbaterea de duminică seară, de la St Louis, a fost descrisă drept ultima şansă a candidatului republican să îşi refacă imaginea şi să recupereze terenul pierdut în faţa rivalei sale democrate, iar Donald Trump a lansat încă din primul moment o serie de atacuri dure şi chiar ameninţări la adresa lui Hillary Clinton, relatează CNN, care prezintă cele mai puternice insulte şi cele mai controversate replici schimbate între cei doi.

„AI FI LA ÎNCHISOARE“

„Este foarte bine că cineva cu temperamentul lui Donald Trump nu se ocupă de lege în ţara noastră“, a spus Clinton.

„Tu ai fi la închisoare“, a răspuns Trump.

TRUMP DESPRE COMENTARIILE VULGARE LA ADRESA FEMEILOR

„A fost discuţie de vestiar. Nu sunt mândru de ea. I-am cerut scuze familiei şi am cerut scuze poporului american. Cu siguranţă nu sunt mândru. Dar este o discuţie de vestiar. Ştiţi, când avem o lume în care ISIS retează capete, în care se întâmplă atât de multe lucruri, ca în Evul Mediu“, a spus Trump.

„REPREZINTĂ EXACT CINE ESTE EL“

„Donald Trump este diferit. Am spus încă din iunie că nu este potrivit să fie preşedinte şi comandant suprem. Iar mulţi republicani şi independenţi au spus acelaşi lucru. Ceea ce am văzut şi auzit cu toţii vineri a fost Donald Trump vorbind despre femei, ce crede el despre femei, ce le face el femeilor. Şi a spus că acest filmuleţ nu reprezintă cine este el. Dar cred că este clar pentru oricine l-a auzit că reprezintă exact cine este el“, a declarat Clinton.

TRUMP O ACUZĂ PE HILLARY CLINTON CĂ ÎL PROTEJEAZĂ PE SOŢUL EI

„Nu a existat niciodată nimeni în istoria politicii acestei naţiuni care a abuzat atât de mult de femei. Deci poţi să spui cum vrei, dar Bill Clinton abuzează femeile. Hillary Clinton le-a atacat pe aceleaşi femei şi le-a atacat dur“, a afirmat Trump.

CLINTON O INVOCĂ PE MICHELLE OBAMA

„Când aud aşa ceva, îmi aduc aminte de ce ne-a sfătuit prietena mea Michelle Obama pe toţi. Când ei lovesc sub centură, tu să te înalţi“, a spus Clinton.

CLINTON DESPRE POZIŢIA LUI TRUMP PRIVIND LOCUL NAŞTERII LUI OBAMA

„(Trump - n. red.) îi datorează preşedintelui scuze, datorează ţării scuze şi trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru acţiunile şi cuvintele sale“, a subliniat Clinton.

„TU ÎI DATOREZI PREŞEDINTELUI SCUZE“

„Ei bine, tu îi datorezi preşedintelui scuze, pentru că ştii foarte bine, campania ta, Sidney Blumenthal - el este un alt câştigător pe care îl ai - el este cel care a pornit acest lucru, împreună cu managerul tău de campanie şi au apărut la televizor în urmă cu numai două săptămâni, spunând exact acest lucru. Deci, de fapt, tu îi datorezi scuze“, a răspuns Trump.

TRUMP PROMITE SĂ NUMEASCĂ UN PROCUROR SPECIAL CARE SĂ O ANCHETEZE PE CLINTON

„Şi îţi spun asta, nu am crezut că voi spune asta, dar o voi spune şi nu îmi face plăcere să o spun. Dar, dacă voi câştiga, îi voi ordona Procurorului meu General să delege un procuror special care să se uite la situaţia ta, pentru că nu au existat niciodată atât de multe minciuni, atât de multă înşelătorie. Nu a existat niciodată aşa ceva şi vom avea un procuror special“, a avertizat Trump.

„SUNT UN DOMN“

„Mulţumesc. Legea Îngrijirii Accesibile, cunoscută ca Obamacare, nu este accesibilă. Primele au crescut, cheltuielile au crescut. (Sumele acoperite prin - n. red.) coplată au crescut. Reţetele s-au scumpit. Iar acoperirea a scăzut. Ce veţi face pentru a scădea costurile şi a face acoperirea mai bună?“, a întrebat un membru al publicului.

„Prima răspunde secretarul Clinton“, a spus moderatorul Anderson Cooper.

„Dacă vrea, poate să înceapă el. Nu, începe tu, Donald“, a spus Clinton.

„Nu, eu sunt un domn, Hillary. Începe tu“, a răspuns Trump.

„OK, DONALD“

„OK, Donald. Ştiu că eşti pus pe diversiuni mari în seara aceasta (duminică - n. red.), orice ca să eviţi să vorbeşti despre campania ta şi despre modul în care explodează şi despre modul în care republicanii te părăsesc. Dar haide ca măcar să ne concentrăm“, a declarat Clinton.

„CĂPITANUL KHAN ESTE UN EROU AMERICAN“

„În primul rând, căpitanul Khan (mort la datorie în Irak, a cărui familie a fost jignită de Trump - n. red.) este un erou american şi, dacă aş fi fost eu preşedinte atunci, ar fi în viaţă astăzi, pentru că, spre deosebire de ea (Hillary Clinton - n. red.), care a votat pentru război fără să ştie ce face, eu nu aş fi dus oamenii noştri în Irak. Irakul a fost un dezastru. Deci el ar fi fost în viaţă acum“, a spus Trump.

TRUMP DESPRE ISLAMOFOBIE

„Sunt 3,3 milioane de musulmani în Statele Unite, iar eu sunt unul dintre ei. Aţi menţionat cooperarea cu statele musulmane, dar islamofobia este în creştere. Cum îi veţi ajuta pe oamenii ca mine să facă faţă consecinţelor faptului că sunt catalogaţi drept o ameninţare la adresa ţării?“, a întrebat un membru al publicului.

„Ei bine, ai dreptate în legătură cu islamofobia şi este păcat. Dar un lucru pe care trebuie să îl facem este să ne asigurăm că - pentru că există o problemă. Vreau să spun că, fie că ne place sau nu, putem fi foarte corecţi din punct de vedere politic, dar fie că ne place sau nu, este o problemă. Şi trebuie să ne asigurăm că musulmanii vin şi raportează când văd că se întâmplă ceva. Când văd ură, trebuie să raporteze“, a răspuns Trump.

Momentele cheie din a doua dezbatere prezidenţială dintre Clinton şi Trump

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite