SUA acuză Rusia şi China că îşi abandonează responsabilităţile la ONU în cazul Coreei de Nord

0
Publicat:

SUA acuză Rusia și China că protejează Coreea de Nord de acțiunile Consiliului de Securitate al ONU. Conducerea de la Washington a acuzat vineri cele două țări că "s-au dat peste cap" să justifice tirurile cu rachete balistice ale Phenianului.

Racheta balistica FOTO KCNA
Racheta balistica FOTO KCNA

"Nu poţi să-ţi abandonezi responsabilităţile în Consiliul de Securitate pentru că Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) ţi-ar putea vinde arme pentru a alimenta războiul tău de agresiune în Ucraina sau pentru că ai impresia că reprezintă o bună zonă-tampon regională pentru SUA", a spus ambasadoarea americană Linda Thomas-Greenfield în cadrul Consiliului

SUA, alături de Marea Britanie, Irlanda, Franța, Albania și Norvegia au cerut o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate, vineri, după ce Coreea de Nord a lansat mai multe rachete, inclusiv un tir eșuat cu o rachetă balistică intercontinentală, relatează Agerpres. 

Reprezentanții Rusiei și Chinei au acuzat la rândul lor SUA că inflamează tensiunile cu exercițiile militare de amploare organizate împreună cu Coreea de Sud. Ambasadorul chinez Zhang Jun a declarat că SUA ar trebui să creeze condiții optime pentru reluarea dialogului cu Coreea de Nord în loc să alimenteze aceste tensiuni. 

"Consiliul ar trebui mai degrabă să joace un rol constructiv, decât să accentueze mereu presiunea. În circumstanţele actuale, Consiliul ar trebui în special să facă eforturi să reducă gradul de confruntare, să diminueze tensiunile şi să promoveze soluţiile politice", a spus Zhang.

Știri Externe



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite