Zelenski ia măsuri „nebunești" în legătură cu incursiunea din Kursk, susțin serviciile de securitate ruse

0
Publicat:

Marți, serviciile de informații externe ale Rusiei l-au acuzat pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, că a luat măsuri nebunești" care amenință să escaladeze războiul mult dincolo de țara sa, potrivit unui raport al serviciului de știri de stat rus RIA.

Rusia trimite întăriri militare în regiunea Kursk FOTO: Profimedia
Rusia trimite întăriri militare în regiunea Kursk FOTO: Profimedia

Raportul survine în timp ce comandantul militar de vârf al Ucrainei spune că forțele sale controlează acum 1.000 km pătrați din regiunea Kursk, relatează Associated Press, scrie theguardian.com.

Generalul Oleksandr Sîrski a făcut declarația într-un videoclip postat luni pe canalul Telegram al lui Zelenski. În videoclip, el l-a informat pe președinte cu privire la situația de pe linia frontului.

„Trupele își îndeplinesc sarcinile. Luptele continuă efectiv de-a lungul întregii linii a frontului. Situația este sub controlul nostru", a declarat Oleksandr Sîrski.

Președintele rus, Vladimir Putin, a promis un „răspuns demn" la atacul de la Kursk și a ordonat trupelor sale să „disloce inamicul de pe teritoriile noastre".

Trupele ucrainene au avansat până la 30 km în interiorul Rusiei, în ceea ce a devenit cea mai profundă şi mai semnificativă incursiune de când Moscova şi-a început invazia la scară largă a Ucrainei în februarie 2022. Ministerul rus al Apărării a declarat că forţele sale au dat lupte cu trupele ucrainene în apropierea satelor Tolpino şi Obşci Kolodez, în timp ce ofensiva din regiunea Kursk a intrat în a şasea zi, relatează BBC.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a acuzat Kievul de „intimidarea populaţiei paşnice a Rusiei”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite