Vladimir Putin: Activiştii Greenpeace arestaţi nu sunt piraţi, dar au încălcat legea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele rus, Vladimir Putin FOTO Reuters
Preşedintele rus, Vladimir Putin FOTO Reuters

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat miercuri că activiştii Greenpeace plasaţi în detenţie în portul Murmansk nu sunt piraţi, subliniind însă că au încălcat legea încercând să ocupe o platformă petrolieră, informează AFP.

"Este absolut clar că nu sunt piraţi, dar practic au încercat să ocupe o platformă petrolieră", a declarat Putin.

"Este absolut clar că aceşti oameni au încălcat dreptul internaţional. Forţele noastre de ordine, agenţii Pazei de Coastă nu ştiau cine încerca să ocupe o platformă sub acoperirea organizaţiei Greenpeace. În contextul evenimentelor sângeroase din Kenya, ne putem imagina orice. S-au apropiat la o distanţă periculoasă de platformă. Ar fi bine dacă reprezentanţii Greenpeace ar fi în această sală pentru a-şi exprima poziţiile", a explicat preşedintele Rusiei.

Putin a exclus posibilitatea renunţării la activităţile de exploatare a resurselor petroliere.

Nava Arctic Sunrise, aparţinând organizaţiei Greenpeace, a fost abordată săptămâna trecută de unităţi de comando ale Pazei de Coastă ruse şi tractată până în portul Murmansk. Treizeci de membri ai organizaţiei ecologiste au fost plasaţi în detenţie sub acuzaţia de acte de piraterie pentru că au încercat să ajungă pe o platformă petrolieră a Rusiei.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite