Vladimir Putin a testat pârtiile de schi din complexul olimpic de la Soci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. FOTO: Reuters
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. FOTO: Reuters

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a testat vineri pârtiile de schi din complexul olimpic din Soci, localitate care va găzdui Jocurile Olimpice de iarnă, momentul în care acestea vor debuta fiind 7 februarie, informează „The Guardian”.

Putin a schiat în complexul Laura pentru biatlon şi schi fond, situat pe creasta Psekhako în Krasnaya Polyana, loc unde vor fi găzduite probele de la Jocurile Olimpice din 2014, în perioada 7-23 februarie 2013

Alături de preşedintele Putin, un alt politician rus a încercat pârtiile de schi, prim-ministrul Dmitri Medvedev. După plimbarea pe pârtiile de schi, cei doi oameni politici au mers să deguste şi o cană de vin fiert din complexul olimpic, potrivit Ria Novosti.

Secretarul de presă al preşedinţiei, Dmitri Peskov, a afirmat că Putin va merge să inspecteze toate facilităţile din Soci pentru ca toate detaliile tehnice să fie realizate în condiţii bune, interesându-se mai ales asupra momentelor de deschidere şi închidere a Jocurilor Olimpice.

Liderul de la Moscova va inspecta mai ales părţile din complex aflate în continuare în construcţie, potrivit lui Peskov.

Televiziunea publică din Rusia a difuzat numeroase imagini cu Putin şi Medvedev schiind pe pârtile din Soci.

Organizatorii Jocurilor Olimpice vor trebui să sporească măsurile de siguranţă în perioada de desfăşurare a competiţiei, acţiune de prim interes după atentatele cu bombă din oraşul Volgograd, în urma căruia au murit 34 de persoane şi au fost răniţi alte 60. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite