Vladimir Putin a prelungit până la sfârşitul anului 2017 embargoul comercial faţă de statele occidentale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a prelungit până la sfârşitul anului 2017 valabilitatea embargoului comercial împotriva ţărilor care au instituit sancţiuni împotriva Rusiei.

„Se va prelungi de la 6 august până la 31 decembrie 2017 valabilitatea măsurilor economice speciale prevăzute în decretul prezidenţial din 6 august 2014 şi prelungite prin decretul prezidenţial din 24 iunie 2015” – se afirmă în noul decret al preşedintelui rus publicat pe portalul oficial al informaţiilor juridice. 

Prin acelaşi decret, Cabinetul de Miniştri primeşte împuterniciri ca, în caz de necesitate, să propună modificarea termenului de valabilitate a măsurilor economice menţionate mai sus. Amintim că, la 27 mai, premierul rus, Dmitri Medvedev, a anunţat intenţia de prelungire a embargoului comercial împotriva ţărilor care au instituit ori s-au alăturat sancţiunilor împotriva Moscova nu cu un an, ci până la sfârşitul anului 2017.

Embargoul rusesc a afectat o gamă largă de produse alimentare de la brânza franţuzească la fructele din Spania. ane de euro. 

Săptămâna trecută, ambasadorii celor 28 de state membre ale Uniunii Europene au prelungit şi ei, cu şase luni, sancţiunile economice dure adoptate împotriva Rusiei în vara lui 2014. În următoarele zile ar urma să fie luată decizia oficială la nivel de miniştri de prelungire până la 31 ianuarie 2017 a acestor sancţiuni care expiră la sfârşitul lunii iulie.

De asemenea, la începutul acestei luni, Comisia Europeană a prelungit, până la finele lunii iunie 2017, măsurile de sprijin introduse pentru cultivatorii de fructe şi legume afectaţi de embargoul rusesc. De la introducerea embargolui rusesc, în luna august 2014, o cantitate totală de 1,13 milioane tone de fructe şi legume a beneficiat de măsuri excepţionale de sprijin de la UE în valoare de 280 milioane de euro. 

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite