VIDEO Opozantul rus Aleksei Navalnîi, condamnat la cinci ani de închisoare, a fost eliberat sub supraveghere până la judecarea apelului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aleksei Navalnîi, cel mai virulent critic al preşedintelui Vladimir Putin a fost condamnat la cinci ani de inchisoare
Aleksei Navalnîi, cel mai virulent critic al preşedintelui Vladimir Putin a fost condamnat la cinci ani de inchisoare

Justiţia rusă l-a eliberat vineri pe opozantul rus Navalnîi şi l-a plasat sub libertate supravegheată până la examinarea în apel a condamnării sale la cinci ani de închisoare, relatează AFP.

Un tribunal rus a decis vineri eliberarea temporară a opozantului rus Aleksei Navalnîi, care se află însă sub restricţii de călătorie, în timp ce aşteaptă rezultatul apelului la sentinţa de condamnare la cinci ani de închisoare.

"Este necesar să se dea curs cererii parchetului", a declarat un judecător de la tribunalul din Kirov, un oraş situat la aproximativ 900 de kilometri est de Moscova, unde a fost pronunţată pedeapsa joi.

Procurorii au decis că Navalnîi, unul dintre cei mai mari critici ai preşedintelui Vladimir Putin, poate aştepta decizia la domiciliul său din Moscova. Aleksei Navalnîi a fost găsit vinovat joi într-un dosar de deturnare de fonduri şi condamnat la cinci ani de închisoare într-o tabără de muncă.

El a fost arestat chiar în sala de judecată, într-un tribunal din Kirov, la 900 de kilometri de capitala Moscova.Judecat de la 17 aprilie, Navalnîi (37 de ani) a fost acuzat că a organizat în 2009 deturnarea a 16 milioane de ruble /400.000 de euro/ în detrimentul exploatării forestiere Kirovles, în perioada în care era consultant al guvernatorului liberal al regiunii.

Peste 200 de manifestanţi au fost arestaţi în noaptea de joi spre vineri la Moscova, unde mii de persoane s-au reunit joi seara pentru a denunţa condamnarea opozantului Aleksei Navalnîi, a anunţat vineri un site nonguvernamental, relatează AFP.

Potrivit site-ului OVD-info, specializat în informaţii judiciare şi privind poliţia din surse independente, 209 persoane au fost arestate joi seara şi în noaptea de joi spre vineri.

Majoritatea au fost eliberate, dar cel puţin unei părţi dintre ele le-au fost întocmite procese-verbale pentru infracţiuni privind ordinea publică, potrivit site-ului, care publică o listă cu persoanele arestate.

Acest tip de infracţiune este pasibilă la pedeapsa cu arest timp de 15 zile şi amenzi în valoare de până la 300.000 de ruble (aproximativ 7.000 de euro).
 

Proteste la Moscova. Ruşii ies în stradă după condamnarea opozantului Navalnîi

Opozantul rus Alexei Navalnîi, cinci ani de puşcărie pentru deturnare de fonduri

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite