Un spectator a neutralizat un atacator din sala de concerte unde a avut loc atentatul, spune un oficial moscovit

0
Publicat:

Un spectator la concertul unde a avut loc  atacul de la Crocus City Hall din Moscova „l-a neutralizat pe unul dintre teroriști”, potrivit Comitetului de Investigații din Rusia, o autoritate federală de anchetă.

Victime ale atentatului de la Moscova FOTO: Profimedia
Victime ale atentatului de la Moscova FOTO: Profimedia

Șeful comitetului a declarat că intenționează să îi înmâneze spectatorului, al cărui nume nu a fost menționat, un premiu departamental, potrivit bcc.com.

Comitetul spune că bărbatul "a dat dovadă de un curaj de neegalat" în timp ce încerca să își protejeze soția când atacatorii au luat cu asalt complexul.

"Prin acțiunile sale active și decisive, el a salvat viețile oamenilor din jurul său în acel moment", a postat acesta pe Telegram.

Cel puțin 133 persoane au fost ucise şi peste 100 au fost rănite vineri seara într-un atac armat urmat de un incendiu uriaş la o sală de concerte de la periferia Moscovei, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI). Putin a anunțat doliu național în Rusia pentru duminică, 24 martie.

O filmare care circulă pe canalele rusești de Telegram ar surprinde arestarea unuia dintre suspecții atacului terorist de vineri la o sală de concerte de la periferia Moscovei. Suspectul ar fi un bărbat de 30 de ani pe nume Rajab Alizade, relatează Meduza.

În filmarea de 24 de secunde, o persoană care poartă camuflaj îl pune pe Alizade de pământ, îi taie urechea dreaptă și apoi îl forțează să o înghită, după care îl lovește. În filmare, Alizade stă întins pe piept, iar mâinile îi sunt legate.

Într-o altă filmare, aparent înregistrată ulterior, partea dreaptă a capului lui Alizade este însângerată și o parte din ureche lipsește. Alte clipuri îi arată capul bandajat, îmbibat de sânge. În înregistrare, vocea cuiva care nu apare spune: „Răspunde cât poți de bine! Sunt chiar aici! Ți-a mai rămas o ureche!”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite