Un nou dosar penal a fost deschis împotriva fratelui lui Akelsei Navalnîi. Oleg a fost dat în urmărire

0
Publicat:

Un nou dosar penal a fost deschis împotriva lui fratelui lui Akelsei Navalnîi. Oleg Navalnîi a fost plasat pe lista persoanelor căutate în Rusia, scrie presa de stat rusă, potrivit Sky News

Oleg Navalnîi și Akelsei Navalnîi. FOTO ITAR -TASS
Oleg Navalnîi și Akelsei Navalnîi. FOTO ITAR -TASS

Presa de la Moscova a precizat marți că poliția îl caută pe Oleg Navalnîi. Nu a fost comunicat însă la ce se referă noua anchetă lansată de autoritățile ruse.

Anterior (vineri), un tribunal din Moscova a ordonat încarcerarea fratellui Aleksei Navalnîi, într-un caz denunţat de susţinătorii lor ca fiind legat de persecuţia politică din Rusia, după cum relata, la sfârșitul săptămânii trecute, France Presse, citată de Agerpres.

Oleg Navalnîi ar fi în străinătate

Decizia a fost pronunţată în lipsă, autorităţile neştiind unde se află Oleg Navalnîi, pe care îl bănuiesc că ar fi plecat în exil în străinătate.

Oleg Navalnîi a fost condamnat în august 2021 la o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare pentru încălcarea normelor de sănătate legate de coronavirus, după ce i-a chemat pe ruşi la o manifestaţie pentru eliberarea fratelui său, închis de mai bine de un an.

Menţionând că nu a anunţat serviciile penitenciare aşa cum prevede sentinţa sa, instanţa a decis, prin urmare, vineri „să înlocuiască pedeapsa cu suspendare cu închisoarea cu executare", a explicat pe Twitter avocatul său, Nikos Paraskevov.

Agenţiilor de presă ruse, care l-au citat vineri pe preşedintele tribunalului, susțin că Oleg Navalnîi s-a dus în Cipru în septembrie şi nicio informaţie cu privire la întoarcerea sa în Rusia nu a mai ajuns de atunci la autorităţi.

În umbra fratelui său mai mare, Oleg Navalnîi l-a susţinut întotdeauna activ pe acesta din urmă în lupta sa ca principal opozant al Kremlinului, noteză AFP.

El însuşi a fost în închisoare. În 2014, Oleg şi Aleksei Navalnîi au fost condamnaţi într-un dosar de„„fraudă" ce a implicat compania franceză de cosmetice Yves Rocher şi o firmă condusă de cei doi fraţi.

În timp ce atunci fratele mai mare a primit o pedeapsă cu suspendare, Oleg Navalnîi a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare, pedeapsă pe care a executat-o în întregime, până la eliberarea sa în iunie 2018.

Aleksei Navalnîi a acuzat întotdeauna autorităţile ruse că îl fac pe fratele său „ostatic" în dorinţa lor de a-i împiedica ambiţiile politice.

Aleksei Navalnîi a fost el însuşi închis la începutul anului 2021, la întoarcerea din convalescenţă în Germania după o otrăvire pe care o atribuie Kremlinului.

Oleg Navalnîi a jurat atunci că nu va „permite" copiilor săi să trăiască într-un „stat poliţienesc" unde „oamenii sunt trimişi la închisoare pentru că au spus adevărul", potrivit Agerpres

Oleg Navalnîi a cerut continuu în mass-media şi pe reţelele sociale eliberarea fratelui său.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite