Un avion de vânătoare a escortat o aeronavă de recunoaştere britanică afară din spaţiul aerian al Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avion de recunoaştere RC-135 FOTO Royal Air Force / Sgt Neil Bryden
Avion de recunoaştere RC-135 FOTO Royal Air Force / Sgt Neil Bryden

Ministerul rus al apărării a informat luni că o aeronavă de recunoaştere britanică a încălcat frontiera aeriană a Rusiei în apropiere de Capul Sviatoi Nos, situat între Marea Barents şi Marea Albă, informează Reuters.

„Avionul a încălcat graniţa de stat rusă în zona Capului Sviatoi Nos”, în regiunea de nord a oraşului Murmansk, a precizat Moscova, conform EFE, citat de Agerpres. 

Un avion rusesc de luptă a forţat aeronava britanică să iasă din spaţiul aerian al Rusiei, a adăugat ministerul de la Moscova într-un comunicat. Este vorba de un MiG-31BN al apărării aeriene, care a decolat şi a identificat aeronava inamică ca fiind un avion de război de cercetare radio-electronică şi de spionaj RC-135 al forţelor aeriene britanice. Aeronava rusă i-a ordonat acesteia să părăsească teritoriul Federaţiei Ruse în zona Mării Barents.

De la începutul campaniei militare ruse în Ucraina, Regatul Unit a fost unul din principalii aliaţi ai Kievului, oferindu-i acestuia armament greu şi asistenţă financiară.

Peninsula Kola este situată la câteva sute de kilometri de Finlanda, care se va alătura în curând Alianţei Nord-Atlantice, ca şi Suedia, după aprobarea aderării celor două ţări nordice la summitul de la Madrid, desfăşurat la sfârşitul lunii iunie.

Autorităţile ruse au acuzat NATO că a sporit în mod periculos prezenţa aviaţiei în apropierea graniţelor sale, în special în regiunile baltice şi arctice.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite