Şoigu, vizită printre ruine pe frontul din Donețk VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul rus apărării Serghei Şoigu a vizitat trupeler ruse desfăşurate în Ucraina, a anunţat sâmbătă ministerul, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Șoigu a vizitat un avanpost din Donețk FOTO Captură Twitter
Șoigu a vizitat un avanpost din Donețk FOTO Captură Twitter

''Ministrul apărării Federaţiei Ruse, generalul de armată Serghei Şoigu, a inspectat avanpostul de comandă de la una dintre formaţiunile Districtului Militar Est, în direcţia Doneţk sud", a anunţat instituţia într-o declaraţie publicată pe Telegram.

Într-o înregistrare video publicată de minister, Şoigu este văzut împărţind medalii personalului militar rus şi inspectând un oraş în ruine împreună cu comandantul Districtului Militar Est, general colonelul Rustam Muradov.

Înalţii comandanţi militari ruşi au vizitat linia frontului "cu măsură” de la invadarea Ucrainei de către Rusia, în urmă cu un an, pe care Moscova o numeşte "operaţiune militară specială", notează Reuters.

Şoigu, ministru al apărării din 2012, a fost criticat dur de susţinătorii războiului pentru felul în care a gestionat situaţia pe front, şeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, acuzându-l luna trecută pe Şoigu şi pe alţi comandanţi militari de "trădare".

Patronul Wagner a acuzat în repetate rânduri Ministerul Apărării de la Moscova că încearcă să îi fure victoriile, ca în cucerirea bastionului ucrainean Bahmut, în jurul căruia forţele sale au cucerit mai multe localităţi şi spune că armata rusă nu a desfăşurat aici nicio unitate.

Potrivit relatărilor din presă, Prigojin a încetat să mai recruteze puşcăriaşi pentru a lupta în Ucraina la ordinul Ministerului Apărării, care, potrivit unor bloggeri, ar fi ordonat ca prezenţa patronului Wagner să fie redusă la minimum în mass-media.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite