Sfatul lui Lavrov pentru Trump: Twitter nu poate înlocui o echipă profesionistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul rus de externe, Serghei Lavorv,  consideră că reţelele sociale nu pot înlocui funcţionarii din administraţia preşedintelui Statelor Unite, mare amator de Twitter.

Existenţa contului Twitter al preşedintelui Donald Trump şi a altor oficiali americani nu poate înlocui o echipă profesionistă, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de Sputnik. „Mulţi angajaţi ai Ministerului Afacerilor Externe au conturi de Twitter. 

Twitter este un mijloc foarte important al tehnologiei în lumea modernă, dar nu va înlocui o echipă. Sunt convins că oficialii americani o să înţeleagă “, a declarat Lavrov, la întrebarea unui jurnalist al canalului rus NTV dacă preşedintele Statelor Unite, care utilizează pe scară largă de reţele sociale, mai are nevoie de Departamentul de Stat şi de ministrul de Externe. 

Donald Trump este cunoscut  de mult timp că prefer să reacţioneze pe Twitter. Pe această reţea socială, preşedintele comentează aproape zi de zi ce vede la Fox News sau CNN sau ce citeşte în New York Times, Washington Post sau Washington Times.

Contul personal al lui Donald Trump are 18,5 milioane de abonaţi, în timp ce contul oficial al preşedintelui american are 14 milioane de abonaţi.  Reţele sociale au devenit noile instrumente de guvernare pentru mulţi dintre liderii lumii.

Lavrov aşteaptă o întâlnire cu omologul american, Putin una cu Trump

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, şi secretarul american de Stat, Rex Tilleson, s-ar putea întâlni în Germania pentru a discuta despre Siria, a declarat viceministrul de Externe de la Moscova, Mihail Bogdanov, citat de Reuters.

Anterior, agenţia TASS a scris că cei doi ar urma să discute în marja reuniunii G20 de la Bonn sau la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen

“Sper să clarificăm chestiunea cu secretarul american de Stat. Amândoi intenţionăm să participăm la forumuri în Germania, în cursul acestei luni”, a spus Lavrov într-un interviu săptămâna trecută.

Liderii rus şi american au discutat la telefon pe 28 ianuarie despre o serie de dosare internaţionale, inclusiv Siria. “Despre asta este vorba în diplomaţie: să încercăm să găsim un limbaj comun, chiar şi în privinţe în care pare aproape imposibil să ajungem la un acord”, a adăugat Lavrov.

Reuniunea miniştrilor de Externe din grupul G20 va avea lor pe 16-17 februarie, iar Conferinţa pentru Securitate va avea loc pe 17-19 februarie.

Şi Kremlinul a anunţat luni că o posibilă întâlnire între preşedintele Vladimir Putin şi cel american, Donald Trump, ar putea avea loc înainte de summitul G20 din luna iulie, relatează Reuters.

Cei doi nu s-au întâlnit, însă ambii au declarat că vor să repare relaţiile SUA-Rusia, aflate în cel mai tensionat punct după Războiul Rece.

Noua administraţie SUA este, însă, supusă la presiuni în privinţa Rusia, pentru că Michael Flynn, consilier pe probleme de securitate naţională, este în centrul unei controverse, după o discuţie telefonică avută cu ambasadorul rus în SUA, Serghei Kisliak, înainte de a fi învestit în funcţie.

Înalţi oficiali de la Casa Albă au revizuit în week-end contactele lui Flynn şi dacă au discutat posibilitatea de a ridica sancţiunile după învestirea lui Trump, ceea ce ar putea încălca o lege care le interzice cetăţenilor privaţi să se implice în politica externă.

Întrebat luni despre acest scandal, un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a dat asigurări că Flynn şi Kisliak nu au discutat despre ridicarea sancţiunilor vizând Moscova.

“În mod clar, fiecare ambasador informează centrala (Moscova – n.r.) despre toate contactele pe care le are, pentru ca informaţiile să ajungă la noi, dar nu suntem dispuşi în prezent să comentăm discuţiile interne avute la Washington”, a explicat Peskov.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite