Semnele de solidaritate anti-război ale ruşilor pentru Ucraina sunt şterse pretutindeni de către autorităţi şi susţinători „Z”, uneori cu efecte hilare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto The Moscow Times
Foto The Moscow Times

Încă de la începutul războiului din Ucraina, străzile din Rusia au devenit „pânza artistică” a persoanelor care se opuneau invaziei. În timp ce autorităţile ruse reprimă acţiunile şi sentimentul anti-război, unii ruşi au făcut tot ce le-a stat în putere pentru a şterge orice urmă care ar fi putut fi interpretată ca un semn de sprijin pentru forţele ucrainene.

De cele mai multe ori, culorile drapelului ucrainean se regăseau pe clădiri publice, pe stadioane sau chiar în compoziţia unor muraluri de pe pereţii blocurilor.

În ultimele săptămâni, zeci de astfel de clădiri au fost revopsite sau renovate pentru a scăpa de combinaţia albastru-galben şi, totodată, de solidaritatea faţă de Ucraina, scrie The Moscow Times.

Aeroportul Khrabrovo din Kaliningrad, exclava vestică a Rusiei, a arborat iniţial un logo albastru şi galben al unei păsări în faţa unui soare care apune. După invadarea Ucrainei de către Rusia, apusul a fost vopsit în roşu.

aeroportul Khrabrovo - Rusia - foto the Moscow Times

Foto: The Moscow Times

Foto: The Moscow Times

În luna aprilie, mai multe fotografii cu muncitori care smulg scaunele galbene şi albastre de pe stadionul Tuymaada din Yakutsk au fost distribuite pe reţelele de socializare.

Foto: The Moscow Times

Managerul stadionului, Anatoli Tartakov, a negat că decizia ar fi legată de războiul din Ucraina, spunând în schimb unei publicaţii locale, Sakhaday, că schimbările sunt efectul unei renovări planificate.

Stadionul Tuymaada - Rusia Foto The Moscow Times

Foto: The Moscow Times

Un mural de pe partea laterală a stadionului Dinamo din oraşul Stavropol, din sudul Rusiei, a fost pictat la începutul acestei luni tot cu culori ucrainene. Noul desen include figura unui soldat rus şi litera „Z” — un simbol al sprijinului pentru invazia Rusiei. Primăria Stavropol a spus ulterior că instrucţiunile de revopsire a zidului au venit de la guvernul regional.

Foto: The Moscow Times

Foto: The Moscow Times

Centrului comercial Dirigible din oraşul Ekaterinburg i-au fost date jos ţiglele albastre şi galbene de pe acoperiş în aprilie. Când au fost întrebaţi, oficialii locali au spus că nu au fost implicaţi în luarea deciziei de a schimba acoperişul clădirii.

„Aceasta este o facilitate comercială”, a declarat primăria pentru publicaţia E1.ru. „Ca atare, orice lucrare de reparaţie nu este coordonată cu administraţia oraşului”.

Foto: The Moscow Times

Poliţia din Pskov a fost surpinsă în timp ce ordona unui locatar să revopsească un gard pictat anterior în galben şi albastru, a informat publicaţia locală Pskovskaya Guberniya.

Foto: The Moscow Times

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite