Rusia va putea construi baze militare în regiunile separatiste din Ucraina, după ce le-a recunoscut independenţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Separatişti prorusi din Donbas FOTO EPA-EFE
Separatişti prorusi din Donbas FOTO EPA-EFE

Rusia a căpătat dreptul de a construi baze militare în regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk, pe care le-a recunoscut ca state independente, în urma înţelegerilor cu liderii separatişti, potrivit documentelor semnate de Vladimir Putin, transmite Reuters.

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat luni decretele de recunoaştere a celor două regiuni separatiste de pe teritoriul Ucrainei - autoproclamatele Republica Populară Doneţk şi Republica Populară Lugansk - ca state independente, ignorând avertismentele Occidentului că un asemenea pas este ilegal şi va pune capăt îndelungatelor negocieri de pace, potrivit Reuters.

Rusia şi cele două regiuni plănuiesc, de asemenea, să încheie înţelegeri separate privind cooperarea militară şi protejarea graniţelor, potrivit unui draft de lege pe care Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului Rusiei, îl va lua marţi în discuţie.

Vladimir Putin a ordonat, luni seară, armatei ruse „să menţină pacea” în teritoriile separatiste pro-ruse din Ucraina cărora le-a recunoscut independenţa, potrivit AFP.

Vladimir Putin recunoaşte independenţa regiunilor separatiste din estul Ucrainei. Care sunt urmările?

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite