Rusia va livra Turciei un al doilea lot de sisteme de apărare antiaeriană S-400, potrivit unui oficial rus. Turcia afirmă că nu este un contract nou

0
0
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Rusia şi Turcia au semnat un contract pentru livrarea unui al doilea lot de sisteme de apărare antiaeriană S-400, potrivit şefului serviciului rus de cooperare militară, citat de agenţia de presă de stat TASS. Un oficial turc, citat de Reuters, a afirmat însă că achiziţia era inclusă în acordul iniţial.

Oficialul turc a spus marţi că contractul iniţial pe care Turcia l-a semnat cu Rusia pentru achiziţionarea de sisteme S-400 includea două loturi, el adăugând că nu există noi acorduri, în urma informaţiilor despre un acord pentru vânzarea unui al doilea lot.

„Achiziţia unui al doilea lot era inclusă în planul iniţial şi în contractul aferent”, a spus oficialul turc al apărării.

„Procesul este în desfăşurare şi nu există noi acorduri”, a adăugat oficialul.

Achiziţia iniţială a sistemului rus S-400 de către Turcia, care este membră a NATO, în 2020, a nemulţumit Statele Unite, care au impus sancţiuni unor oficiali turci din sectorul apărării, ca măsură de retorsiune.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite