Rusia oferă bonusuri și solde record pentru a convinge populația să lupte pe front în războiul din Ucraina

0
Publicat:

Autorităţile mai multor regiuni ruse au anunţat, în ultimele săptămâni, măriri importante ale soldelor militarilor şi prime considerabile plătite voluntarilor ruşi care se duc să lupte împotriva Ucrainei.

Rusia oferă solde record pentru militari Foto: Profimedia
Rusia oferă solde record pentru militari Foto: Profimedia

Vyacheslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, situată la frontiera cu Ucraina, a anunțat pe 7 octombrie că persoanele vor primi 3 milioane de ruble (aproximativ 31.200 de dolari), un bonus unic, la semnare, pentru a intra în armată.

Plățile suplimentare sunt în conformitate cu eforturile oficialilor ruși de a atrage mai mulți cetățeni să se alăture armatei, în timp ce țara încearcă să-și completeze armata decimată de pierderile mari în Ucraina.

Plata se va ridica la 3 milioane de ruble din toate sursele: bugetele federale, regionale, municipale și fonduri extrabugetare”, a spus Gladkov, potrivit The Kyiv Independent.

Bonusul de semnare se va aplica celor care se înrolează în Forțele Armate ale Rusiei din 7 octombrie și până la sfârșitul lui 2024, a spus Gladkov. Nu au fost făcute, însă, informații publice cu privire la salariul lunar al recruților din regiunea Belgorod.

În ultimele săptămâni, alte autorități regionale au instituit, de asemenea, bonusuri de semnare, cum ar fi un record anterior de 2,75 milioane de ruble (28.600 dolari) în districtul autonom Khanty-Mansi, precum și bonusul de semnare de 1,9 milioane de ruble (21.200 dolari) pentru locuitorii Moscovei.

Kremlinul vrea să evite o mobilizare nepopulară și dă asigurări că vrea să trimită doar voluntari cu contract pe front. Mărirea soldelor şi primele rămân un mijloc de refacere a unităţilor decimate în doi ani şi jumătate de confruntări armate sângeroase.

Pe fondul incursiunii armatei ucrainene în regiunea Kursk din apropiere, Ministerul rus al Apărării a anunțat pe 20 august că va înființa grupuri de trupe în regiunile Belgorod, Kursk și Bryansk pentru a apăra așezările de-a lungul graniței cu Ucraina.

Apelurile la angajare se multiplică la televiziune şi în oraşe în care campanii de afişaj public insistă asupra sumei în creştere a soldelor.

În regiunea Moscova, afişele promit o soldă anuală de 5,2 milioane de ruble, iar Krasnodarul aproape şi-a dublat solda anuală, la 1,9 milioane de ruble, a treia dublare a soldei în această regiune de la începutul războiului, în februarie 2022.

Potrivit unui decret semnat de președintele Vladimir Putin, pe 30 septembrie, Rusia plănuiește să recruteze 133.000 de ruși între octombrie și ianuarie. Bărbații, cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani, vor fi selectați ca parte a campaniei de recrutare obligatorie de toamnă.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite