Rusia interzice brânzeturile din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Rusă continuă represaliile la adresa Ucrainei, după semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, interzicând astăzi importurile de brânzeturi produse de compania ucraineană Milkiland, anunţă AFP.

Un comunicat al Agenţiei ruse de protecţie a consumatorului informează că „au fost constatate contaminări microbiene şi încălcări ale normelor sanitare în urma unor controale făcute la brânzeturile produse de compania ucraineană Milkiland-Ukraina“. Agenţia Rospotrebnadzor a recomandat autorităţilor de la Moscova să oprească importul acestor produse.

Interdicţia intră în vigoare începând de astăzi, pentru toate cele şapte societăţi ale Milkiland-Ukraina, care exportă predominant în Federaţia Rusă şi statele din CSI. Ucrainenii de la Milkiland nu au primit nicio informare oficială, anterioară comunicatului remis de agenţia de presă Ria Novosti.

De altfel, Rusia a procedat în mod similar încă din august 2013, când a interzis importurile de ciocolată ale firmelor controlate de actualul preşedinte de la Kiev, Petro Poroşenko, pe motiv că au ingrediente care produc cancer. În luna aprilie, în plină criză ucraineană, Moscova interzice produsele lactate provenite din ţara vecină.

La începutul săptămânii, serviciului federal de supraveghere veterinară din Rusia recomanda interzicerea  importului de carne procesată din Republica Moldova, începând cu data de 5 iulie, invocând încălcări ale normelor fitosanitare şi ale cerinţelor Uniunii vamale în domeniu de către companiile moldoveneşti. Şi România a fost vizată de represaliile ruseşti, după ce acelaşi serviciu federal anunţa găsirea unor bacterii periculoase la carnea de vită românească. Drept urmare, Moscova a interzis importurile de carne de vită din România, o măsură care nu îi afectează pe producătorii români, datorită exporturilor reduse pe piaţa rusească. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite