Rusia blochează accesul la Google News, acuzându-l că ar permite accesul la informaţii false despre războiul din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google
Google

Autoritatea de reglementare a comunicaţiilor din Rusia, Roskomnadzor, a blocat agregatorul de ştiri Google News acuzându-l că ar permite accesul la informaţii false despre războiul din Ucraina.

Agenţia de ştiri Interfax a anunţat, miercuri, că Roskomnadzor a blocat Google News deoarece acesta ar permite accesul la material fals despre operaţiunile militare ale Kremlinului. 

Interfax afirmă că Roskomnadzor a acţionat la cererea venită din partea procurorului general al Rusiei, relatează Hotnews. O nouă lege rusă nu mai permite raportarea evenimentelor care ar putea discredita armata rusă. 

„Resursa americană de ştiri online în cauză a oferit acces la numeroase publicaţii şi materiale care conţin informaţii neautentice şi importante pentru public despre cursul operaţiunii militare speciale pe teritoriul Ucrainei”, a declarat autoritatea de reglementare rusă, conform Interfax.

Ministerul de la Moscova a anunţat şi că îi va deporta pe diplomaţii americani, conform unui comunicat emis de Ministerul rus de Externe.

“La 23 martie, un înalt diplomat convocat de la misiunea diplomatică a SUA la Moscova a primit o listă cu diplomaţi americani declaraţi persona non grata, care sunt expulzaţi”, menţionează ministerul rus, conform Interfax. 

Decizia ar fi luată ca o reacţie după ce SUA a expulzat 11 diplomaţi din cadrul Misiunii Permanente a Rusiei la ONU.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite